Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Terapia cu Ozon-Oxigen

Vit. C - perfuzii cu doze mari

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Produse fitofarmaceutice naturale

Remedii si medicamente

Remedii naturale cu Ozon

Terapii Ayurveda

Filme documentare

Ayurveda Photos

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Plasticul

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links


Remedii naturale cu ozon

Ozonul și fenomenele oxidative. Ozonul este o moleculă formată din 3 atomi de oxigen (O3). Ajungānd īn corp se descompune repede și cedează oxigenul pentru a putea fi legat de hemoglobină și transportat īn sānge. Produsele naturale care conțin uleiuri ozonate au un efect de oxigenare locală īntocmai ca un val de oxigen care este inspirat īn plămāni fiind apoi transportat īn corp unde este necesar. Radicalii liberi se formează īn aproape toate bolile și stau la baza īmbătrānirii. Știm că oxigenul de pe pămānt este la originea vieții dar știm că este și la originea īmbătrānirii prin oxidare. Echilibrul este menținut dacă sistemele antioxidante celulare funcționează. Ozonul declanșează o resetare temporară īn celule, care nu are efecte oxidante, astfel īncāt rezultatul este o stimulare a sistemelor antioxidante. Aceasta īnseamnă că prin tratamentele cu ozon ne apărăm de radicalii liberi printr-o producție endogenă de antioxidanți și secundar o producție de oxigen nou prin descompunerea ozonului īn oxigen.
1. OZONE GHEE sau OZONE TURMERIC GHEE
Creme din unt clarificat ozonizat    
preț 50 Lei / 100 ml
Untul clarificat (Ghee), utilizat pe scară largă în ayurveda, este un mediu absorbant al ozonului chiar mai bun decât uleiurile presate la rece. Centrul Medical Ayurveda Sibiu a combinat pentru prima oară tradiția străveche cu cunoștintele moderne de medicină holistică, rezultând acest produs de exceptie pentru tratamente și întretinere corporală. Prin aplicarea acestei creme ozonizate, efectul este dublu - prin Ghee pielea este hidratată, tonifiată și elasticizată, untul clarificat fiind foarte nutritiv, iar Ozonul pătrunde și tratează pielea, eliminând toxinele și conferind efectul antibiotic și antiinflamator. Turmericul are efect cicatrizant, reîntineritor, antiinflamator
Prezentare  cutie 100ml, uz extern și intern
Acțiuni: tonic nutritiv întineritor al pielii, hidratează si elasticizează  pielea, antibiotic natural, diminueaza ridurile si cearcanele, elimină toxinele din piele, ajută la vindecarea rănilor, arsurilor și ulceratiilor pielii și mucoaselor.
Indicații: acnee sau probleme ale pielii, inflamații ale pielii, dermatite, seboree, celulită, erizipel, infecții fungice, fistule, ulcer de gambă, gingivite, herpes, hemoroizi, întepături de insecte, psoriazis, pitiriazis verzicolor, foliculite, furuncule, granulom, impetigo, infecții stafilococice, ulcer de decubit, îngrijire postchirurgicală pentru a prevenii infecțiile.
Administrare: se aplică pe piele în zonele afectate de 2x/zi. Pentru întreținere se introduce în piele printr-un masaj usor. Se poate utiliza și în tratamente cosmetice sau ca demachiant
Conține:  Ghee (unt clarificat), Ozon gaz. Turmeric

 


Uleiurile vegetale s-au dovedit a fi cei mai buni purtători de oxigen activ avānd īn vedere ușurința cu care Ozonul reacționează cu dublele legături ale lanțurilor de acizi grași formānd ozonide molecule responsabile de efectele pozitive ca surse de oxigen activ. Eliberarea treptată și controlată a oxigenului activ induce și stimulează mecanismele endogene de apărare, prevenind īmbătrānirea pielii și promovānd īnlocuirea refacerea țesuturilor. Prin urmare Ozonul ne ajută să combatem fenomenele oxidative ale organismului precum īmbătrānirea, bolile degenerative, proliferative și inflamațiile, deoarece ne apără de radicalii liberi și este de asemenea unul dintre cele mai puternice virucide și bactericide existente. Īn domeniul cosmetic uleiul ozonat datorită proprietăților sale excelente de oxigenare, este activ īn echilibrarea circulației epiteliale, echilibrarea filmului epidermic hidrolipidic, hidratează și protejează pielea de agenții externi și creează o reacție antioxidantă īn celule obținānd un beneficiu anti īmbătrānire și ajutānd īn estomparea petelor de pe piele.
2. OLIVE OZONE
Ulei de măsline presat la rece ozonizat 30 %
pret 40 lei / 250 ml
Ozonul este stimulant pentru vindecare și remodelare tisulară, antibacterian antiviral, antifungic, antiparazitar, antioxidant indirect, antiinflamator și imunostimulant. 
Prezentare  flacoane sticlă 250 ml, uz intern și extern
Acțiuni uz intern: protector asupra mucoasei intestinale, îmbunătățește absorbția de nutrienți, acțiuni antibacteriană, antivirală și antiparazitară, efect antiinflamator, efect important de vindecare și cicatrizare, antibacterian în special pe Helicobacter pylori, Acțiuni uz extern: stimulează circulația și imunitatea, fortifică sistemul nervos, articulatiile și musculatura, indicat în terapiile pregătitoare pentru eliminarea toxinelor, pentru căderea părului, infecții ale pielii, reumatism.
Indicații uz intern: afecțiuni hepatice și ale vezicii biliare, gastrită indusă de stres sau hiperacidă, înainte de administrarea de probiotice, înainte de operații chirurgicale, în situații de stres emoțional, în pregătirea unei competiții sportive Indicații uz extern: ulei cu un conținut foarte mare de ozon, destinat terapiilor de oleatie din medicina ayurveda. Este un tratament excelent pentru păr, deoarece combină efectul hrănitor al uleiului de măsline cu oxigenarea care îmbunătățește circulatia sanguină în pielea capului. Pentru ingrijirea pielii și în afectiuni dermatologice. Stă la baza preparatelor cosmetice regeneratoare ale pielii.
Administrare: Uz intern 2 lingurițe dimineața înainte de masă, și seara la culcare. Cura durează 2 săptămâni si apoi pauză 2 săptămâni, după care se reia. Uz extern: masaj, cataplasme, microclisme (cu 20 ml ulei cald).
Conține:  Ulei de măsline presat la rece, Ozon gaz.

 Mecanism de acțiune: Ozonul īmpreună cu lipidele formează ozonide, substanțe care realizează o precondiționare oxidativă cu acțiune atāt pe peretele intestinal cāt și la nivel sistemic. După ce se absorb ozonidele au acțiune imunomodulatoare. Ozonul este activator al sistemelor celulare antioxidante endogene și pregătește organismul pentru o mai bună gestionare a stresului chimic fizic sau biologic.
3. ULEI OZONIZAT DE FLOAREA SOARELUI
Ulei de floarea soarelui presat la rece ozonizat 30 %
pret 30 lei / 250 ml
Ozonul este stimulant pentru vindecare și remodelare tisulară, antibacterian antiviral, antifungic, antiparazitar, antioxidant indirect, antiinflamator și imunostimulant. Pentru îngrijirea pielii și în terapii cu uleiuri. În Centrul Medical Ayurveda Sibiu folosim uleiul ozonizat în tratamentele Abhyanga (terapia generală cu ulei cald), Shirodhara (dușul cu ulei al frunții), deoarece astfel pielea absoarbe foarte eficient ozonul.
Prezentare: flacoane sticlă 250 ml, uz intern și extern
Indicații uz intern: afecțiuni hepatice și ale vezicii biliare, gastrită indusă de stres sau hiperacidă, înainte de administrarea de probiotice, înainte de operații chirurgicale, în situații de stres emoțional, în pregătirea unei competiții sportive. Indicații uz extern: ulei cu un conținut foarte mare de ozon, destinat terapiilor de oleatie din medicina ayurveda. Este un tratament excelent pentru păr, deoarece combină efectul hrănitor al uleiului de măsline cu oxigenarea care îmbunătățește circulatia sanguină în pielea capului. Pentru ingrijirea pielii și în afectiuni dermatologice. Stă la baza preparatelor cosmetice regeneratoare ale pielii.
Acțiuni uz intern: protector asupra mucoasei intestinale, îmbunătățește absorbția de nutrienți, acțiuni antibacteriană, antivirală și antiparazitară, efect antiinflamator, efect important de vindecare și cicatrizare, antibacterian în special pe Helicobacter pylori, Acțiuni uz extern: stimulează circulația și imunitatea, fortifică sistemul nervos, articulatiile și musculatura, indicat în terapiile pregătitoare pentru eliminarea toxinelor, pentru căderea părului, infecții ale pielii, reumatism.
Administrare: Uz intern 2 lingurițe dimineața înainte de masă și 2 lingurițe seara la culcare. Cura durează 2 săptămâni și apoi pauză 2 săptămâni, după care se reia. Uz extern: masaj, cataplasme, microclisme (cu 20 ml ulei cald).
Conține:  Ulei de floarea soarelui presat la rece, Ozon gaz.

 Un SUPOZITOR poate concentra o mare cantitate de ozon ce va fi eliberat īn corp, acționānd ca regenerator metabolic, energizant și imunostimulant. Distruge microflora patogenă și scade inflamația. Untul clarificat și untul de cacao hrănesc și regenerează mucoasele, pătrund īn corp și acționează ca element de susținere, protecție și coeziune prin efectul de oleație. Turmericul sau Șofranul Indian (Curcuma Longa) este cicatrizant și antiinflamator prin excelență. Efectul său hemostatic este atāt de intens, īncāt poate opri și cele mai severe hemoragii. Se păstrează la rece.
4. SUPOZON
Supozitoare sau ovule vaginale din unt clarificat ozonat
pret 100 lei / 30 buc
Prezentare: cutie cu 30 supozitoare, uz intrarectal si inravaginal. (Se prepara la comanda)
Actiuni: Puternic antibiotic natural, antimicotic, cicatrizant, emolient și detoxifiant al mucoaselor, regenerator al florei intestinale. Efecte sistemice: fortifică sistemul nervos, reglează circulația și fluxul limfatic, fortifică digestia și musculatura, întărește și menține flexibilitatea articulară. Se utilizeaza în terapile Panchakarma pentru eliminarea toxinelor.
Indicatii: hemoroizi, polipi colorectali, infectii intestinale sau vaginale, adenom sau adenocarcinom de prostata. Folosite si in terapia de imunostimulare la copii. Se folosesc în terapia panchakarma pentru eliminarea toxinelor și pentru a aduce aportul de substanțe uleioase benefice intestinului gros, în cazul în care există și un dezechilibru Vata dosha cu simptome ca uscăciune a țesuturilor sau a pielii, aciditate reziduală, sistem nervos sensibil și stări de anxietate.
Administrare: Intrarectal: se introduce seara un supozitor; Intravaginal: seara la culcare se introduce un ovul. Dimineața se face o spălatură vaginală cu ceai de gălbenele.
Contine:  Unt clarificat, Curcuma Longa (Turmeric), Ozon gaz, Ceara de naturală de albine.

 5. SHIROPICHIU OIL

Ulei medicinal ozonizat pentru terapiile ayurveda din zona capului

preț 40 lei / 250 ml

Ulei aromat din planta Arthemisia, extras în ulei de floarea soarelui presat la rece, cu un conţinut ridicat de ozon, destinat terapiilor de oleaţie din medicina ayurveda, pregătitoare pentru terapiile de eliminare a toxinelor.

Prezentare  flacoane sticlă 250 ml, uz extern

Acţiuni: această terapie stimulează circulaţia şi imunitatea, fortifică sistemul nervos, echilibrează hormonal glandele epifiză şi hipofiză. Indicat şi pentru căderea părului.

Indicatii: dereglări hormonale, dismenoree, ciclu neregulat, chisturi ovariene, infertilitate, insomnii, hiperaciditate, migrene. În terapii generale, stimulează circulaţia şi imunitatea, fortifică articulaţiile şi musculatura, combate durerile articulare şi musculare.

Administrare: Compresa cu ulei cald pe creştetul capului (Shiropichu). Se încălzeşte uleiul puţin peste temperatura corpului, într-un vas cu apă caldă. Se masează bine zona creştetului cu acelaşi ulei. Apoi se îmbibă uleiul într-o mică compresă de bumbac şi se aplică pe creştetul capului. Se va feri capul de curenţii de aer. Se face în fiecare seară, timp de 30 minute. Alte terapii: masaj, abhyanga, shirodhara.

Conţine: Extract de Lemnul Domnului (Arthemisia abrotanum) în ulei de floarea soarelui presat la rece, Ozon gaz.