Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Terapia cu Ozon-Oxigen

Vit. C - perfuzii cu doze mari

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Produse fitofarmaceutice naturale

Remedii si medicamente

Remedii naturale cu Ozon

Terapii Ayurveda

Filme documentare

Ayurveda Photos

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Plasticul

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links


pH-ul corpului

Dr. Ovidiu Chiș vă oferă mai multe informații despre medicina ayurveda și medicina holistică:

 
pH-ul corpului tău: alcalin sau acid?
 
-    Vrei să ai mai multã energie?
-    Vrei să ai un somn odihnitor și să te trezești plin de viață?
-  Vrei să-ți crești capacitățiile intelectuale și să fi mai eficient în muncă?

Folosește ceea ce te sfătuiește medicul:

Ia dimineața la trezire o lingurită de pulbere de Vitamina C alcalină, dizolvată în apă. Acest produs permite atingerea unor doze mult mai mari, decât în fiolele clasice de vitamina C.

Mănâncă o hrană usor digerabilă, preferabil vegetariană sau lacto-ovo-vegetariană.

 

- Formula modernă de Vitamina C acalină, combină eficient proprietătile antioxidante cu cele alcalinizante.

- Vitamina C modifică pH-ul sangelui, făcându-l mai alcalin.

- Sângele va circula mai usor și va iriga mai bine creierul.

- Tensiunile și oboseala din muschi vor dispare.

- Durerile osoase și decalcifierea vor înceta pentru că sângele va fi mai alcalin.

- Stările inflamatorii, infecțiile și erupțiile nu apar atunci cand pH-ul corpului este alcalin.

 

 

Prețuri:

produs

lei

cantitate

tratament pentru

Vitamina C alcalină

50 lei

150 g

30 zile

 

Apelează la serviciile Centrului Medical Ayurveda Sibiu.

Remediile pot fi trimise prin curier cu plata ramburs.

Contact: ovidiuchis03@yahoo.com

 

click pe: Consultații medicale online

- Doriți un sfat competent?

- Doriți un tratament natural sau remedii holistice?

- Doriți să folosiți produse naturale și aveți nevoie de mai multe informații?

- Dr. Ovidiu Chiș vă oferă o alternativă rapidă de răspuns la intrebările dumneavoastră, acum și prin consultații on-line.

 

APA ALCALINĂ

 

Mai jos sunt câteva explicaţii extrase dintr-o revistă de ştiinţă (Ion Life Detox News nr.7/2004), care ne arată de ce ne îngraşăm, ne îmbolnăvim şi îmbătrânim. În ultimii 30 de ani japonezii şi coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sănătăţii şi condiţiei fizice de apa alcalină, restul lumii aflând de ea doar de câţiva ani. Poate că cel mai uimitor aspect al fenomenului numit "apa alcalină" este că, în Japonia, o familie din 5 consumă apă alcalină.

 

De ce să consumăm apă alcalină?

Aproape toţi oamenii creează datorită condiţiilor de alimentaţie şi datorită poluării mediului, prea multă aciditate în corp. Hrana pe care o consumăm arde împreună cu oxigenul din celule pentru a produce energie. După o ardere deficitară datorită tulburărilor de metabolism, hrana se transformă în reziduuri acide, iar corpul elimină o parte din aceste reziduuri prin urină, respiraţie şi transpiraţie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge şi în tesuturi.

Pentru a putea trăi, sângele şi celulele noastre trebuie să fie uşor alcaline (sângele are pH-ul între 7,35-7,45). Pentru a-şi păstra alcalinitatea, organismul poate face un compromis nedorit, prin care converteşte reziduurile acide lichide în reziduuri acide solide. Deci corpul poate menţine aceste reziduuri acide, dar le va stoca pe o perioadă nedeterminată, neafectând pH-ul în restul corpului. Aşa că le stochează într-o grămadă de locuri şi moduri, inclusiv în grăsime. Ingrăşarea este rezultatul necesităţii de a se creea un mediu de stocare care să dilueze aciditatea generală.

Concluzie: prima dată apare hiperaciditatea şi apoi se instalează obezitatea sau depunerile inestetice de grăsime. Alte exemple de reziduuri acide solide sunt: starea inflamată a diferitelor organe şi ţesuturi ale corpului (infecţii diverse, inflamaţii cronice sau depozite solide cum sunt calculii renali (urati, oxalaţi) sau biliari. Analizele sangiune pot evidenţia această stare acidă prin următoarele date: VSH şi fibrinogen crescut, acid uric, acizi graşi şi trigliceride crescute, etc.

Acumularea acestor reziduuri acide reprezintă procesul îmbătrânirii şi degenerării.

 

Sursa pentru trigliceride şi acizii graşi este arderea incompletă a carbohidraţilor. Acizii graşi sunt rezultatul consumului de zahăr, dulciuri, paste şi pâine, atunci când sunt consumate peste puterea de digestie a organismului sau sunt amestecate cu alimente incompatibile. Acidul uric şi amoniacul provin de la toate tipurile de carne. Acidul fosforic provine de la băuturi tip Cola, Fanta, Sprite sau băuturi energizante. Acidul sulfuric provine de la gălbenuşul de ou consumat în exces.

Toţi aceşti acizi acizi sunt dăunători dar acizii sulfuric şi fosforic sunt otrăvitori. Ei trebuie neutralizaţi de minerale alcaline. In absenţa unei cantităţi suficiente de minerale alcaline în dietă, corpul nu are de ales și va fura calciul din oase, neutralizand aceşti acizi, transformandu-i în sulfaţi, fosfaţi și uraţi. Aşa apare în timp osteoporoza.

Una dintre marile probleme ale reziduurilor acide este că îngroasă sângele şi blochează capilarele. Din această cauză, multe persoane suferă de hipertensiune arterială.

In funcţie de locul în organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulaţia sângelui în acea zonă este slabă şi este posibil ca un organ vital să primească insuficient sânge, devenind disfuncţional.

Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulaţii. Un exemplu tipic este diabetul de tip 2, care este cauzat de acumulările acide din jurul pancreasului.

Celulele canceroase sunt acide, în timp ce celulele sănătoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravieţui în apropierea zonelor cu acumulări de reziduuri acide. Anumite persoane au un material genetic care suferă mutaţii pentru a supravieţui în mediu acid. Aşa se dezvoltă celulele canceroase. Atâta timp cât mediul rămâne acid, cancerul va reapare după o operaţie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologiştii cu experienţă cresc alcalinitatea pacienţilor, înainte de operaţie.

Reziduurile acide din interiorul vaselor de sânge sunt foarte periculoase, putând duce la înfundarea vaselor mici din zona creierului. Corpul va depozita aceste reziduuri de pereţii vaselor de sânge, dar în cazul unor eforturi mari, când presiunea creşte, aceste reziduuri se pot dezlipi şi bloca vasele din zona creierului provocând accidente vasculare cerebrale.

 

Alcalinul neutralizeaza acidul

Apa alcalină neutralizează reziduurile acide din corpul omenesc şi le lichefiază pentru a fi eliminate prin transpiraţie şi urină.

Un exemplu care ne ajută să înţelegem acest lucru este atunci când dorim să spălăm ceva murdărit cu grăsime. Aceasta grăsime nu poate fi îndepărtată numai cu apă de la robinet. Avem nevoie de un săpun pentru a lichefia grăsimea şi a curăţa. Grăsimea este acidă și săpunul este alcalin.

Aşa cum ne spălăm corpul la exterior, îndepărtând murdaria, nu trebuie să neglijăm murdăria din interior.

Fiecare organism stochează reziduurile acide în mod diferit. Simptomele bolilor se manifestă în funcţie de locul unde sunt stocate reziduurile. Surplusul de grăsime este unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor. O cură de slăbire trebuie întotdeauna să înceapă cu proces de alcalinizare. Fără alcalinizare fluidele corporale nu vor putea dizolva grăsimea şi situaţia este similară cu încercarea de a dizolva untul în apă. Când vom întelege că bolile degenerative ale adulţilor sunt cauzate de acumulările de deşeuri acide, nu va mai fi nici un dubiu că utilizarea apei alcaline ne îmbunătăţeşte sănătatea. Pentru a duce o viaţă lungă şi sănătoasă, mai întâi trebuie să eliminăm deşeurile acide din corpul nostru. Cel mai bun şi uşor mod de a scăpa de aceste deşeuri acide este să le lichefiem şi să le neutralizăm cu apă alcalină. Apa alcalină nu are valoare nutriţională sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza şi lichefia deşeurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, păstrând alcalinitatea acestuia - deci sănătatea şi starea de bine.

 

Surse de alcalinizare a apei:

-      Vitamina C alcalină (pulbere solubilă în apă) – modifică pH-ul apei de la 6,0 (apa plată) la 8,0 – 8.5 în funcţie de doză.

-     Alka Mine sau Coral Mine (coral extras din jurul insulei Okinawa Japonia) – modifică pH-ul apei de la 6,0 (apa plată) la 8,0

Toate aceste produse, precum şi modurile de administrare le găsiți la Centrul Medical Ayurveda Sibiu.

 

Beti apă pe stomacul gol
In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apă imediat după trezire în fiecare dimineaţă. Mai mult, testele cercetătorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Publicăm mai jos o descriere a folosirii apei. Pentru cei în vârstă şi pentru bolile grave ca şi pentru bolile moderne, tratamentul cu apă alcalină a fost considerat de succes de către societăţile medicale japoneze şi tratament sigur pentru următoarele boli: Dureri de cap, dureri ale corpului, artrita, boli ale aparatului circulator, aritmii funcţionale ale inimii, epilepsie, dislipidemii, astm bronsic, tuberculoză, meningită, boli ale ficatului şi rinichilor, stări de vomă, gastrită, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, bolile de ochi, cancer la organele genitale, dereglări menstruale, boli ale urechilor, nasului şi gâtului.

 

Metoda de tratament:

1. Dimineaţa, imediat după trezire, înainte de a vă spăla pe dinţi, beţi 300 ml apă alcalină. Apa trebuie să fie caldă şi în ea se va dizolva remediul alcalin prescris.

2. Spălaţi-vă pe dinţi dar nu mâncaţi şi nu beţi nimic 45 minute.

3. Dupa 45 minute puteţi bea şi mânca normal.

4. După micul dejun, prânz sau cină nu mâncaţi şi nu beţi nimic 2 ore.

5. Cei care sunt bătrâni sau bolnavi, pot începe prin a bea apă alcalină mai puţină şi să crească gradat până la 300 ml.

Metoda de mai sus va vindeca boli şi vă veti putea bucura de o viaţă sănătoasă.
Aceasta metodă de tratament nu are efecte adverse; dar la începutul tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinaţi mai mult pentru a elimina reziduurile acide.

După vindecare este și mai bine dacă o să continuaţi acest tratament ca o activitate de rutină în viaţa voastră. Beţi apă alcalină şi rămâneţi sănătoşi şi activi.


Pentru cei cărora le place să bea apă rece, aceste rânduri sunt pentru voi!

Aproape toate popoarele asiatice, începând de la cele mai aproape de europa şi până în etremul orient beau apă caldă în timpul mesei şi au obiceiul de a bea frecvent ceaiuri fierbinţi. La polul opus, în America se beau foarte multe băuturi cu gheaţă sau lapte de la frigider. Este plăcut să bei o băutură rece după masă. Dar...

Apa rece va solidifica mâncărurile uleioase pe care tocmai le-aţi consumat. Untul, brânzeturile, cremele, mâncărurile gătite cu ulei, toate vor fi readuse la consistenţa pe care o aveau când tocmai au fost scoase de la frigider.

Apa rece va încetini digestia. Chiar şi produsele pe bază de cereale îşi măresc consistenţa şi se transformă într-o pastă lipicioasă. O parte se va absorbi, iar ceea ce va rămâne, se va depune ca un strat de murdărie pe intestine, ce va favoriza fermentaţia acidă.

Foarte curând rezerva de minerale alcaline va scădea, vor apărea inflamaţii ale organelor şi ţesuturilor, vor creşte depozitele acide în corp (grăsime, calculi in diferite organe, depuneri pe pereţii vaselor sanguine).

Cel mai indicat este să consumaţi supă fierbinte sau apă caldă la masă sau imediat după masă. Inţelegem acum de ce chinezii, indienii şi japonezii beau la masă apă fierbinte. Poate este timpul să adoptăm obiceiul lor de a bea apă fierbinte în timp ce mâncăm!!! Nimic de pierdut, totul de câştigat…
Eu cred că dacă mulţi din cei care citesc aceste rânduri le-ar aplica şi le-ar trimite mai departe cunoscuţilor lor, simptomele neplăcute care scad confortul general al vieţii ar dispărea, iar populaţia ar fi mai sănătoasă şi de ce nu, chiar mai fericită.  

 

Articol corectat şi completat de:

Dr. Ovidiu Chiş

CENTRUL MEDICAL AYURVEDA SIBIU

 


Dimineaţa, cānd corpul are nevoie cel mai mult de hidratare, bea un pahar de apă cu Vitamina C alcalină. Ajută la decongestionarea tubului digestiv, sāngele devine mai fluid şi circulaţia mai bună, ajută la fixarea calciului īn oase şi stimulează imunitatea. Īncepe ziua cu o băutură alcalină şi te vei simţi īnviorat şi plin de energie, fără să mai ai nevoie de o cafea pentru a te trezi...

Vitamina C alcalină – antioxidant și alcalinizant 

 

Majoritatea alimentelor şi băuturilor nesănătoase, produc prea multă aciditate în corp.   După o digestie deficitară, hrana se transformă în reziduuri acide, iar corpul le depozitează în țesuturi. Acidoza este cauza majorităţii bolilor la omul modern. Atunci când se instalează în ţesuturile corporale, apar infecţiile, inflamaţiile, oboseala, migrenele, reumatismul, osteoporoza, obezitatea, bolile cardio-vasculare şi afecţiuni cronice diverse cum sunt diabetul zaharat sau cancerul. Dimineaţa, când corpul are nevoie cel mai mult de hidratare, bea un pahar de apă cu Vitamina C alcalină. Ajută la decongestionarea tubului digestiv, sângele devine mai fluid şi circulaţia mai bună, ajută la fixarea calciului în oase şi stimulează imunitatea. Începe ziua cu o băutură alcalină şi te vei simţi inviorat şi plin de energie, fără să mai ai nevoie de o cafea pentru a te trezi

În forma sa bazică, vitamina C combină efectele benefice de antioxidant cu cel de alcalinizare a ţesuturilor, deoarece formează cu apa o soluție alcalină. Vitamina C obişnuită este acidă şi are gust acrişor. Vitamina C alcalină are un foarte fin gust sărat. Starea de aciditate a ţesuturilor este responsabilă de o serie de afecţiuni şi disfuncţii ale corpului. Sângele are valori pH de 7,35 până la 7,45, este aşadar uşor bazic. Valorile din urină pot oscila între 4 la oamenii foarte bolnavi şi 8 la sugari. Această ultimă valoare este semn de sănătate. În general, starea de boală este asociată cu acizii iar starea de sănătate cu bazele.

Vitamina C alcalină:

- Combină efectele benefice de antioxidant cu cel de alcalinizare a ţesuturilor.

- Apa alcalină se comportă în organism ca un solvent al toxinelor acide provenite din alimentaţie sau din procesele metabolice defectuoase.

- Acizii sunt neutralizaţi prin transformarea lor în săruri solubile care sunt uşor eliminate.

Starea de aciditate a țesuturilor este responsabilă de o serie de afecțiuni și disfuncții ale corpului. Sângele are valori pH de 7,35 până la 7,45, este așadar ușor bazic. Valorile din urină pot oscila între 4 la oamenii foarte bolnavi si 8 la sugari. Această ultimă valoare este semn de sănătate. În general, starea de boală este asociată cu acizii iar starea de sănătate cu bazele.

Când sângele este acid, globulele roşii tind să formeze conglomerate sau rulouri, sângele devenind mai vâscos, mai puţin oxigenat, mai încărcat cu toxine şi pătrunde mai greu prin vasele capilare subţiri, producând staze circulatorii temporare ceea ce duce în funcţie de organul afectat la apariţia următoarelor afecţiuni:

- cele mai frecvente consecinţe ale hiperacidităţii sunt inflamaţiile dureroase şi infecţiile

- migrene - când stazele de microcirculaţie se produc în creier

- stări de oboseală - când reziduuri acide sunt depozitate în ficat

- hipertensiune arterială, plăci de aterom, infarct sau accident vascular, varice, hemoroizi - aciditate localizată în vasele sanguine

- cârcei, dureri musculare, rupturi musculare - când aciditatea afectează musculatura

- osteoporoză, reumatism - când mineralele sunt scoase din oase, datorită hiperacidităţii.
Indicații pentru Vitamina C alcalină:

- infecții bacteriene, fungice și virale

 

- inflamații

 

- acidoză a țesuturilor

 

- stări febrile

 

- alergii

 

- migrene

 

- dislipidemii

 

- constipatie

 

- varice

 

- osteoporoză

 

- celulită

 

- obezitate

 

- gută

 

- gastrită hiperacidă, infecție cu helicobacter pilori

 

- calculi renali cu oxalați sau cu urați

 

- boli cardio-vasculare

 

- hipertensiune arterială usoară sau tensiune oscilantă

 

- nevroze, migrene, stress

 

- stări de sevraj după renuntarea la fumat

 

- intoxicatii cu metale grele (plombe de amalgam cu mercur)

 

- cancer, tumori, imunodeficientă, leucemie

 

 

Acțiuni:

alcalinizează mediul intern al corpului, antiinflamator, depurativ general, laxativ uşor, imunostimulant, imunomodulator, anticancerigen, antiviral, hipolipemiant.

Administrare:

O linguriţă rasă se dizolvă în apă şi se bea înainte de masă cu 30 de minute. Se poate adăuga şi puţină zeamă de lămâie. Nu se combină cu alte alimente sau băuturi.

Doza zilnică recomandată:

adulţi 4-6 g / zi, copii 6-14 ani 2-4 g / zi, copii 2-6 ani 1-2 g / zi. O linguriță rasă = 5 grame.

Durata curei:

3-6 luni zilnic, apoi pauză o lună și se poate relua tratamentul.

Contraindicaţii:

Nu prezintă efecte adverse în dozele recomandate. La administrarea orală în doze mai mari decât dozele recomandate, poate apare intoleranţă digestivă, deoarece fiind alcalină anihilează acidul clorhidric din stomac, slăbind puterea digestivă. Utilizarea în cantităţi peste cele tolerate de stomac sau utilizarea împreună cu unele alimente greu de digerat poate conduce la indigestie, greaţă, vărsături sau diaree.

Sarcină și alăptare:

Produsul este indicat femeilor însărcinate și mamelor care alăptează.

Ce conține Vitamina C alcalină?

Produsul conține sarea alcalină (de sodiu) a acidului ascorbic, (ascorbatul de sodiu 100%).   Nu conține alți aditivi sau alte ingrediente. Este un produs sintetizat din cereale (porumb). Produsul contine sodiu, dar de patru ori mai puțin decât în sarea de bucătărie (raportat la greutatea moleculară). Dacă se consumă doza zilnică recomandată de Vitamina C alcalină (5 grame = o linguriță rasă), este echivalentul a 1,25 grame de sare de bucătărie.

Se păstrează:

la temperatura mediului ambiant, a se feri de lumină.

Centrul Medical Ayurveda Sibiu va pune la dispoziție acest tip de vitamina C alcalină.

Comenzi la tel. 0269234446, Luni-Vineri 12-18 sau e-mail ovidiuchis03@yahoo.com