Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Remedii si medicamente

Terapia cu Ozon-Oxigen

Remedii naturale cu Ozon

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Tratament cu lipitori

Ayurveda Photos

Filme documentare

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links

Photoalbum


pH-ul corpului

Dr. Ovidiu Chiș vă oferă mai multe informații despre medicina ayurveda și medicina holistică:
 
pH-ul corpului tău – alcalin sau acid?
 
-    Vrei să ai mai multã energie?
-    Vrei să ai un somn odihnitor și să te trezești plin de viață?
-    Vrei să-ți crești capacitățiile intelectuale și să fi mai eficient în muncă?

 
Foloseste ceea ce te sfãtuieste medicul:
1. Ia o linguritã de pulbere de Vitamina C alcalinã, seara, la culcare, dizolvatã în apã. Acest produs permite atingerea unor doze mult mai mari, decât in fiolele clasice de vitamina C.
2. Ia dimineata o capsulã de Microhidrinã, cu un pahar de apã usor cãldutã.
3. Mãnâncã o hranã usor digerabilã, preferabil lacto-vegetarianã.
 
- Formula modernã de Vitamina C acalinã, combinã eficient proprietãtile antioxidante cu cele alcalinizante.
- Vitamina C si Microhidrina modificã pH-ul sangelui, fãcându-l mai alcalin.
- Sângele va circula mai usor si va iriga mai bine creierul.
- Tensiunile si oboseala din muschi vor dispare.
- Durerile osoase si decalcifierea vor înceta pentru cã sângele va fi mai alcalin.
- Stãrile inflamatorii, infectiile si eruptiile nu apar atunci cand pH-ul corpului este alcalin.
 
 Preturi:
produsleicantitatetratament pentru
Vitamina C alcalinã55 lei150 g30 zile
Microhidrina140 lei60 caps60 zile
 
Apeleazã la serviciile Centrului Medical Ayurveda Sibiu.
Remediile pot fi trimise prin curier cu plata ramburs.
 
Contact: ovidiuchis03@yahoo.com
 
 
click pe: Consultatii medicale online
- Doriti un sfat competent?
- Doriti un tratament natural sau remedii holistice?
- Doriti sã folositi produse naturale si aveti nevoie de mai multe informatii?
- Dr. Ovidiu Chis va oferã o alternativa rapidã de rãspuns la intrebãrile dumneavoastrã, acum si prin consultatii on-line.
 
 
APA ALCALINÃ
 
Mai jos sunt câteva explicatii extrase dintr-o revistã de stiintã (Ion Life Detox News nr.7/2004), care ne aratã de ce ne îngrãsãm, ne îmbolnãvim si îmbãtrânim. In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sãnãtãtii si conditiei fizice de apã alcalinã, restul lumii aflând de ea doar de câtiva ani. Poate cã cel mai uimitor aspect al fenomenului numit "apa alcalinã" este cã, în Japonia, o familie din 5 consumã apã alcalinã.
 
De ce sã consumãm apã alcalinã?
Aproape toti oamenii creeazã datoritã conditiilor de alimentatie si datoritã poluãrii mediului, prea multã aciditate în corp. Hrana pe care o consumãm arde împreunã cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupã o ardere deficitarã datoritã tulburãrilor de metabolism, hrana se transformã în reziduuri acide, iar corpul eliminã o parte din aceste reziduuri prin urinã, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge si în tesuturi.
Pentru a putea trãi, sângele si celulele noastre trebuie sã fie usor alcaline (sângele are pH-ul între 7,35-7,45). Pentru a-si pãstra alcalinitatea, organismul poate face un compromis nedorit, prin care converteste reziduurile acide lichide în reziduuri acide solide. Deci corpul poate mentine aceste reziduuri acide, dar le va stoca pe o perioadã nedeterminatã, neafectând pH-ul în restul corpului. Asa cã le stocheazã într-o grãmadã de locuri si moduri, inclusiv în grãsime. Ingrãsarea este rezultatul necesitãtii de a se creea un mediu de stocare care sã dilueze aciditatea generalã.
Concluzie: prima datã apare hiperaciditatea si apoi se instaleazã obezitatea sau depunerile inestetice de grãsime. Alte exemple de reziduuri acide solide sunt: starea inflamatã a diferitelor organe si tesuturi ale corpului (infectii diverse, inflamatii cronice sau depozite solide cum sunt calculii renali (urati, oxalati) sau biliari. Analizele sangiune pot evidentia aceastã stare acidã prin urmãtoarele date: VSH si fibrinogen crescut, acid uric, acizi grasi si trigliceride crescute, etc. Acumularea acestor reziduuri acide reprezintã procesul îmbãtrânirii si degenerãrii.
Sursa pentru trigliceride si acizii grasi este arderea incompletã a carbohidratilor. Acizii grasi sunt rezultatul consumului de zahãr, dulciuri, paste si pâine, atunci când sunt consumate peste puterea de digestie a organismului sau sunt amestecate cu alimente incompatibile. Acidul uric si amoniacul provin de la toate tipurile de carne. Acidul fosforic provine de la bãuturi tip Cola, Fanta, Sprite sau bãuturi energizante. Acidul sulfuric provine de la gãlbenusul de ou consumat în exces.
Toti acesti acizi acizi sunt dãunãtori dar acizii sulfuric si fosforic sunt otrãvitori. Ei trebuie neutralizati de minerale alcaline. In absenta unei cantitãti suficiente de minerale alcaline în dietã, corpul nu are de ales si va fura calciul din oase, neutralizand acesti acizi, transformandu-i în sulfati, fosfati si urati. Asa apare în timp osteoporoza.
Una dintre marile probleme ale reziduurilor acide este cã îngroasã sângele si blocheazã capilarele. Din aceastã cauzã, multe persoane suferã de hipertensiune arterialã. In functie de locul în organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sângelui în acea zonã este slabã si este posibil ca un organ vital sã primeascã insuficient sânge, devenind disfunctional. Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii. Un exemplu tipic este diabetul de tip 2, care este cauzat de acumulãrile acide din jurul pancreasului.
Celulele canceroase sunt acide, în timp ce celulele sãnãtoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui în apropierea zonelor cu acumulãri de reziduuri acide. Anumite persoane au un material genetic care suferã mutatii pentru a supravietui în mediu acid. Asa se dezvoltã celulele canceroase. Atâta timp cât mediul rãmâne acid, cancerul va reapare dupã o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experientã cresc alcalinitatea pacientilor, înainte de operatie. Reziduurile acide din interiorul vaselor de sânge sunt foarte periculoase, putând duce la înfundarea vaselor mici din zona creierului. Corpul va depozita aceste reziduuri de peretii vaselor de sânge, dar în cazul unor eforturi mari, când presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca vasele din zona creierului provocând accidente vasculare cerebrale.
 
Alcalinul neutralizeaza acidul
Apa alcalinã neutralizeazã reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiazã pentru a fi eliminate prin transpiratie si urinã. Un exemplu care ne ajutã sã întelegem acest lucru este atunci când dorim sã spãlãm ceva murdãrit cu grãsime. Aceasta grãsime nu poate fi îndepãrtatã numai cu apã de la robinet. Avem nevoie de un sãpun pentru a lichefia grãsimea si a curãta. Grãsimea este acidã si sãpunul este alcalin.
Asa cum ne spãlãm corpul la exterior, îndepãrtând murdaria, nu trebuie sã neglijãm murdãria din interior. Fiecare organism stocheazã reziduurile acide în mod diferit. Simptomele bolilor se manifestã în functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Surplusul de grãsime este unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor. O curã de slãbire trebuie întotdeauna sã înceapã cu proces de alcalinizare. Fãrã alcalinizare fluidele corporale nu vor putea dizolva grãsimea si situatia este similarã cu încercarea de a dizolva untul în apã. Când vom întelege cã bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumulãrile de deseuri acide, nu va mai fi nici un dubiu cã utilizarea apei alcaline ne îmbunãtãteste sãnãtatea. Pentru a duce o viatã lungã si sãnãtoasã, mai întâi trebuie sã eliminãm deseurile acide din corpul nostru. Cel mai bun si usor mod de a scãpa de aceste deseuri acide este sã le lichefiem si sã le neutralizãm cu apã alcalinã. Apa alcalinã nu are valoare nutritionalã sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, pãstrând alcalinitatea acestuia - deci sãnãtatea si starea de bine.
 
Surse de alcalinizare a apei:
- Vitamina C alcalinã (pulbere solubilã în apã) – modificã pH-ul apei de la 6,0 (apa platã) la 8,0 – 8.5 în functie de dozã.
- Microhidrina (capsule cu pulbere cu ioni activi de hidrogen)  – modificã pH-ul apei de la 6,0 (apa platã) la 8,5
- Alka Mine sau Coral Mine (coral extras din jurul insulei Okinawa Japonia) – modificã pH-ul apei de la 6,0 (apa platã) la 8,0
 
Beti apã pe stomacul gol
In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apã imediat dupã trezire în fiecare dimineatã. Mai mult, testele cercetãtorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Publicãm mai jos o descriere a folosirii apei. Pentru cei în vârstã si pentru bolile grave ca si pentru bolile moderne, tratamentul cu apã alcalinã a fost considerat de succes de cãtre societãtile medicale japoneze si tratament sigur pentru urmãtoarele boli: Dureri de cap, dureri ale corpului, artrita, boli ale aparatului circulator, aritmii functionale ale inimii, epilepsie, dislipidemii, astm bronsic, tuberculozã, meningitã, boli ale ficatului si rinichilor, stãri de vomã, gastritã, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, bolile de ochi, cancer la organele genitale, dereglãri menstruale, boli ale urechilor, nasului si gâtului.
 
Metoda de tratament:
1. Dimineata, imediat dupã trezire, înainte de a vã spãla pe dinti, beti 250 ml apã alcalinã. Apa este bine sã fie cãldutã si în ea se va dizolva remediul alcalin prescris.
2. Spãlati-vã pe dinti dar nu mâncati si nu beti nimic 45 minute.
3. Dupa 45 minute puteti bea si mânca normal.
4. Dupã micul dejun, prânz sau cinã nu mâncati si nu beti nimic 2 ore. Metoda de mai sus va vindeca boli si vã veti putea bucura de o viatã sãnãtoasã.
Aceasta metodã de tratament nu are efecte adverse; dar la începutul tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinati mai mult pentru a elimina reziduurile acide. Dupã vindecare este si mai bine dacã o sã continuati acest tratament ca o activitate de rutinã în viata voastrã. Beti apã alcalinã si rãmâneti sãnãtosi si activi.
 
Pentru cei cãrora le place sã bea apã rece, aceste rânduri sunt pentru voi!
Aproape toate popoarele asiatice, începând de la cele mai aproape de europa si pânã în etremul orient beau apã caldã în timpul mesei si au obiceiul de a bea frecvent ceaiuri fierbinti. La polul opus, în America se beau foarte multe bãuturi cu gheatã sau lapte de la frigider. Este plãcut sã bei o bãuturã rece dupã masã. Dar...
Apa rece va solidifica mâncãrurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat. Untul, brânzeturile, cremele, mâncãrurile gãtite cu ulei, toate vor fi readuse la consistenta pe care o aveau când tocmai au fost scoase de la frigider.
Apa rece va încetini digestia. Chiar si produsele pe bazã de cereale îsi mãresc consistenta si se transformã într-o pastã lipicioasã. O parte se va absorbi, iar ceea ce va rãmâne, se va depune ca un strat de murdãrie pe intestine, ce va favoriza fermentatia acidã.
Foarte curând rezerva de minerale alcaline va scãdea, vor apãrea inflamatii ale organelor si tesuturilor, vor creste depozitele acide în corp (grãsime, calculi in diferite organe, depuneri pe peretii vaselor sanguine).Cel mai indicat este sã consumati supã fierbinte sau apã caldã la masã sau imediat dupã masã. Intelegem acum de ce chinezii, indienii si japonezii beau la masã apã fierbinte. Poate este timpul sã adoptãm obiceiul lor de a bea apã fierbinte în timp ce mâncãm!!! Nimic de pierdut, totul de câstigat…
Eu cred cã dacã multi din cei care citesc aceste rânduri le-ar aplica si le-ar trimite mai departe cunoscutilor lor, simptomele neplãcute care scad confortul general al vietii ar dispãrea, iar populatia ar fi mai sãnãtoasã si de ce nu, chiar mai fericitã.  
 
Articol corectat si completat de:
Dr. Ovidiu Chis
CENTRUL MEDICAL AYURVEDA SIBIU
 

Dimineaţa, cānd corpul are nevoie cel mai mult de hidratare, bea un pahar de apă cu Vitamina C alcalină. Ajută la decongestionarea tubului digestiv, sāngele devine mai fluid şi circulaţia mai bună, ajută la fixarea calciului īn oase şi stimulează imunitatea. Īncepe ziua cu o băutură alcalină şi te vei simţi inviorat şi plin de energie, fără să mai ai nevoie de o cafea pentru a te trezi...

Vitamina C alcalină – antioxidant și alcalinizant 

Majoritatea alimentelor şi băuturilor nesănătoase, produc prea multă aciditate în corp.   După o digestie deficitară, hrana se transformă în reziduuri acide, iar corpul le depozitează în țesuturi. Acidoza este cauza majorităţii bolilor la omul modern. Atunci când se instalează în ţesuturile corporale, apar infecţiile, inflamaţiile, oboseala, migrenele, reumatismul, osteoporoza, obezitatea, bolile cardio-vasculare şi afecţiuni cronice diverse cum sunt diabetul zaharat sau cancerul. Dimineaţa, când corpul are nevoie cel mai mult de hidratare, bea un pahar de apă cu Vitamina C alcalină. Ajută la decongestionarea tubului digestiv, sângele devine mai fluid şi circulaţia mai bună, ajută la fixarea calciului în oase şi stimulează imunitatea. Începe ziua cu o băutură alcalină şi te vei simţi inviorat şi plin de energie, fără să mai ai nevoie de o cafea pentru a te trezi

În forma sa bazică, vitamina C combină efectele benefice de antioxidant cu cel de alcalinizare a ţesuturilor, deoarece formează cu apa o soluție alcalină. Vitamina C obişnuită este acidă şi are gust acrişor. Vitamina C alcalină are un foarte fin gust sărat. Starea de aciditate a ţesuturilor este responsabilă de o serie de afecţiuni şi disfuncţii ale corpului. Sângele are valori pH de 7,35 până la 7,45, este aşadar uşor bazic. Valorile din urină pot oscila între 4 la oamenii foarte bolnavi şi 8 la sugari. Această ultimă valoare este semn de sănătate. În general, starea de boală este asociată cu acizii iar starea de sănătate cu bazele.

- Combină efectele benefice de antioxidant cu cel de alcalinizare a ţesuturilor.

- Apa alcalină se comportă în organism ca un solvent al toxinelor acide provenite din alimentaţie sau din procesele metabolice defectuoase.

- Acizii sunt neutralizaţi prin transformarea lor în săruri solubile care sunt uşor eliminate.

Starea de aciditate a țesuturilor este responsabilă de o serie de afecțiuni și disfuncții ale corpului. Sângele are valori pH de 7,35 până la 7,45, este așadar ușor bazic. Valorile din urină pot oscila între 4 la oamenii foarte bolnavi si 8 la sugari. Această ultimă valoare este semn de sănătate. În general, starea de boală este asociată cu acizii iar starea de sănătate cu bazele.

Când sângele este acid, globulele roşii tind să formeze conglomerate sau rulouri, sângele devenind mai vâscos, mai puţin oxigenat, mai încărcat cu toxine şi pătrunde mai greu prin vasele capilare subţiri, producând staze circulatorii temporare ceea ce duce în funcţie de organul afectat la apariţia următoarelor afecţiuni:

- cele mai frecvente consecinţe ale hiperacidităţii sunt inflamaţiile dureroase şi infecţiile

- migrene - când stazele de microcirculaţie se produc în creier

- stări de oboseală - când reziduuri acide sunt depozitate în ficat

- hipertensiune arterială, plăci de aterom, infarct sau accident vascular, varice, hemoroizi - aciditate localizată în vasele sanguine

- cârcei, dureri musculare, rupturi musculare - când aciditatea afectează musculatura

- osteoporoză, reumatism - când mineralele sunt scoase din oase, datorită hiperacidităţii.
Indicații pentru Vitamina C alcalină:

- infecții bacteriene, fungice și virale

 

- inflamații

 

- acidoză a țesuturilor

 

- stări febrile

 

- alergii

 

- migrene

 

- dislipidemii

 

- constipatie

 

- varice

 

- osteoporoză

 

- celulită

 

- obezitate

 

- gută

 

- gastrită hiperacidă, infecție cu helicobacter pilori

 

- calculi renali cu oxalați sau cu urați

 

- boli cardio-vasculare

 

- hipertensiune arterială usoară sau tensiune oscilantă

 

- nevroze, migrene, stress

 

- stări de sevraj după renuntarea la fumat

 

- intoxicatii cu metale grele (plombe de amalgam cu mercur)

 

- cancer, tumori, imunodeficientă, leucemie

 

 

Acțiuni:

alcalinizează mediul intern al corpului, antiinflamator, depurativ general, laxativ uşor, imunostimulant, imunomodulator, anticancerigen, antiviral, hipolipemiant.

Administrare:

O linguriţă rasă se dizolvă în apă şi se bea înainte de masă cu 30 de minute. Se poate adăuga şi puţină zeamă de lămâie. Nu se combină cu alte alimente sau băuturi.

Doza zilnică recomandată:

adulţi 4-6 g / zi, copii 6-14 ani 2-4 g / zi, copii 2-6 ani 1-2 g / zi. O linguriță rasă = 5 grame.

Durata curei:

3-6 luni zilnic, apoi pauză o lună și se poate relua tratamentul.

Contraindicaţii:

Nu prezintă efecte adverse în dozele recomandate. La administrarea orală în doze mai mari decât dozele recomandate, poate apare intoleranţă digestivă, deoarece fiind alcalină anihilează acidul clorhidric din stomac, slăbind puterea digestivă. Utilizarea în cantităţi peste cele tolerate de stomac sau utilizarea împreună cu unele alimente greu de digerat poate conduce la indigestie, greaţă, vărsături sau diaree.

Sarcină și alăptare:

Produsul este indicat femeilor însărcinate și mamelor care alăptează.

Ce conține Vitamina C alcalină?

Produsul conține sarea alcalină (de sodiu) a acidului ascorbic, (ascorbatul de sodiu 100%).   Nu conține alți aditivi sau alte ingrediente. Este un produs sintetizat din cereale (porumb). Produsul contine sodiu, dar de patru ori mai puțin decât în sarea de bucătărie (raportat la greutatea moleculară). Dacă se consumă doza zilnică recomandată de Vitamina C alcalină (5 grame = o linguriță rasă), este echivalentul a 1,25 grame de sare de bucătărie.

Se păstrează:

la temperatura mediului ambiant, a se feri de lumină.

Centrul Medical Ayurveda Sibiu va pune la dispoziție acest tip de vitamina C alcalină.

Comenzi la tel. 0269234446, Luni-Vineri 12-18 sau e-mail ovidiuchis03@yahoo.com


Microhydrin / Microhidrina
Microhidrina este cel mai puternic antioxidant dintre cei cunoscuti la ora actualã. Microhidrina favorizeazã:
·   îmbunãtãtirea stãrii generale;
·   asimilarea eficienta a substantelor nutritive
·   cresterea tonusului vital;
·   amplificarea resurselor energetice ale organismului;
·   îmbunãtãtirea activitãtii intelectuale;
·   încetinirea proceselor de îmbãtranire;
·   înlaturarea dereglãrilor produse de actiunea distructiva a radicalilor liberi, prevenind dezvoltarea multor afectiuni cronice.
Fiecare capsulã de Microhidrinã contine mii de nanoclusteri îmbogãtiti cu hidrogenul bioxidului de siliciu, adicã compusi ai bioxidului de siliciu si ai atomilor de hidrogen, modificati, astfel încât pe învelisul lor exterior se gãseste un electron suplimentar cu o legaturã slabã. Acest electron este cedat usor pentru neutralizarea radicalilor liberi. Întrucât hidrogenul este cel mai mic dintre elementele cunoscute, fiecare capsulã de Microhidrinã poate furniza mii de electroni de acest tip. Aceasta este unica formã de antioxidant care, în procesul de pierdere a electronului, nu se transformã într-un radical liber, ci se descompune în substante nutritive asimilabile – potasiu, magneziu, hidrogen, apã si siliciu.
Microhidrina este capabilã sã structureze apa si lichidele din organism. Ea scade presiunea extracelularã a apei, contribuind la hidratarea mai eficientã a celulelor si tesuturilor, lucru foarte important pentru întãrirea functiei celulare. S-a demonstrat ca la copii, nivelul intracelular este mai mare decat la adulti, de aceea, microhidrina are un rol important in prevenirea proceselor de imbãtranire a organismului. Microhidrina este un stimulator universal si absolut sigur pentru producerea de energie in organism. La administrarea de Microhidrinã, in celule se produce sinteza activa a ATF-ului (acidul adenozin trifosforic), moleculã care furnizeazã energie tuturor proceselor biochimice care se desfasoarã in celule. O astfel de cantitate suplimentarã de energie poate fi directionatã spre refacerea moleculelor degradate, dar si spre sinteza altora noi, ceea ce asigurã accelerarea proceselor de refacere si vindecare a celulelor vatamate si in mod corespunzator a tesuturilor. Aceeasi energie insã poate fi indreptatã spre normalizarea proceselor metabolice, luptã cu microorganismele patogene si cu bolile cronice. Astfel se poate spune ca in conditiile consumului suficient din toate substantele nutritive necesare, Microhidrina stimuleazã procesele de autorefacere din organism, contribuind la vindecarea multor boli, printre care si a celor cronice.
Compozitie: fiecare capsulã contine 250 mg de microhidrinã (nanoclusteri, fãinã de orez, ulei de orez).
Mod de administrare: cate o capsulã pe zi dimineata la trezire, cu un pahar de apã, sau seara la culcare. Treptat se poate mãri doza la cate 1 capsulã de 2 ori pe zi.
Mai multe informatii despre Microhidrina. Cum a fost descoperitã si care este contributia savantului român Henri Coanda. Vezi articolul din revista „Formula As”.
 
 
Ce sunt radicalii liberi ? 
Radicalii liberi sunt molecule instabile extrem de toxice, care se formeazã sub influenta  stressului, pesticidelor, poluarii mediului inconjurator, a functionãrii instalatiilor electronice si chiar in conditii naturale, pe parcursul desfasurarii proceselor biologice obisnuite din organism. Radicalii liberi formati sunt substante active, dar instabile. In organism, ele se unesc cu o moleculã stabilã si ii rapesc un electron, rezultand un nou radical liber din moleculã stabilã, dar mult mai putin activ. Aceastã reactie  in lant duce la degradarea celulelor si, drept urmare, la dezvoltarea bolilor si la schimbãri degenerative premature.  
Cresterea cantitatii de radicali liberi este la baza a peste 80 de tipuri de afectiuni. Antioxidantii neutralizeazã radicalii liberi, cedandu-le cate 1 electron. Prin aceasta, antioxidantul devine el insusi un radical liber, dar  mai slab si se straduieste si el sa-si completeze electronul pierdut. Lichidele biologice din organismul nostru contin o oarecare cantitate de antioxidanti, iar suplimentele alimentare crescute contribuie la neutralizarea radicalilor liberi. Insa, alimentele cu nivel crescut de aciditate, stresul si poluarea mediului inconjurator maresc brusc continutul radicalilor liberi din organism. De aceea, organismul are nevoie de un antioxidant puternic. Cercetarile stiintifice au descoperit un asemenea antioxidant si obtinerea sa a devenit o realizare deosebitã in protejarea sãnãtãtii. 
Antioxidantii actuali includ vitaminele C si E, beta-caroten, seleniu si OPC (oligomere proantocianidine) extrase din semintele de struguri si din scoarta de pin. Acesti compusi sunt constituiti din molecule mari, cu o structura complicata. Dar, indiferent de dimensiuni, fiecare molecula cedeaza numai 1 electron.  
Lucrand la elaborarea unui antioxidant concentrat si puternic, savantul de talie mondiala, doctorul Flanagan, a analizat toate elementele chimice si a ajuns la concluzia ca cel mai mic, dar si cel mai raspandit element din Univers, hidrogenul, poate servi drept cea mai concentrata sursa de energie antioxidanta.  
Microhidrina neutralizeaza si anihileaza radicalii liberi formati in organism in procesul activitatii sale vitale. Cantitatea de radicali liberi creste in cazul consumului de grasimi, de zahar, in cazul patrunderii in organism a substantelor toxice si chimice, a aerului si apei poluate. De aceea Microhidrina este deosebit de necesara locuitorilor din zonele defavorizate. Microhidrina amelioreaza caracteristicile substantelor biologice care inconjoara celulele: pH-ul, tensiunea superficiala si conductibilitatea specifica. Microhidrina poseda, de asemenea,  actiuni antivirale si antibacteriane.  

 Dr. Ovidiu Chiș

distribuitor independent Coral Club