Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Terapii Ayurveda

Terapia cu Ozon-Oxigen

Produse fitofarmaceutice naturale

Remedii si medicamente

Remedii naturale cu Ozon

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Ayurveda Photos

Filme documentare

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Plasticul

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links

Photoalbum


TERAPIA CU LIPITORI - HIRUDOTERAPIA


Tratamentul cu lipitori este cunoscut ca unul din cele mai vechi tratamente ale omului avand peste 11.000 de ani vechime. Vechile texte medicale indiene Vedele, descriu pentru prima dată tratamentul cu lipitori, apoi tratatul de chirurgie ayurveda Shushruta Samhita, analizează în detaliu terapia și efectele ei. Urmează perioada lui Hipocrate si Avicena, după care acest tratament a cunoscut un flux si reflux al utilizării in cadrul medicinii umane.

Saliva lipitorii conţine hirudină, un complex cu peste 100 de substante biologic-active, care împiedică coagularea sângelui si conferă efectul anestetic antiinflamator și de drenaj limfatic. Din această cauză locurile înţepării sângerează un timp, dar substanțele introduse au un efect curativ pentru întregul organism. La o şedinţă de obicei se folosesc 1-4 lipitori. Această sângerare este absolut nepericuloasă pentru sănătatea omului şi uşor suportată. Este important de stiut că ştiinţa cunoaşte peste 400 de specii de lipitori, dar numai cea medicinală poate fi folosită în tratament şi încă două subspecii ale acesteia

Datorită cercetărilor ştiinţifice recente, oamenii de stiinta, au separat din saliva lipitorii medicinale un complex întreg de substanţe biologic-active, cu efect curativ pentru organismul uman.

Multiple investigaţii au demonstrat că aceste substanţe conținute în saliva lipitorii, ajungand în sângele corpului omenesc au efecte multiple:

-          activează microcirculaţia, dinamica sângelui şi a limfei

-          micşorează probabilitatea formării trombilor

-          stabilizează şi întăreşte sistemul imunitar

-          resorbția edemelor

-          efect anestezic

-          antiinflamator

Ayurveda folosește de mii de ani tratamentul cu lipitori, ca o metodă eficientă de fluidizare a sângelui și de intensificare a circulației. Efectele de vindecare sunt resimțite cel mai bine când terapia cu lipitori (eliberarea de sânge - rakta moksana) este integrată în succesiunea Pancha Karma, după seria tratamentelor de oleație, sudorație, voma terapeutică, purgația terapeutică, clismele cu medicație și terapia nazală.

In Centrul Medical Ayurveda Sibiu, realizarea acestor tratamente se face sub o evaluare și îndrumare medicală permanentă, având astfel rezultate rapide în o serie de boli cum ar fi: afecțiuni circulatorii (varice, hipertensiune arterială, tromboflebite),  afecțiuni ale aparatului locomotor (spondiloze, artroze, artrite), boli metabolice și boli reumatismale (poliartrită, reumatism articular).


6454