Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Terapia cu Ozon-Oxigen

Vit. C - perfuzii cu doze mari

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Produse fitofarmaceutice naturale

Remedii si medicamente

Remedii naturale cu Ozon

Terapii Ayurveda

Filme documentare

Ayurveda Photos

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Plasticul

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links


ARTICOLE MEDICINA HOLISTICĂ


1.    Sindromul antibiotic – Disbioza intestinală

2.    Detoxifiere ionică a picioarelor

 

 

Sindromul antibiotic – Disbioza intestinalã

Ce este disbioza intestinalã?

Atunci când flora intestinalã patologicã conține bacterii nesãnãtoase mult peste limitele normale și apare o creștere alarmantã a ciupercii microscopice Candida Albicans, intestinul își deterioreazã capacitatea de digestie și întregul organism este afectat. Starea de inflamație intestinalã în care digestia nu se face corect, ci se produc și multe reziduuri toxice care sunt absorbite în sãnge, datoritã modificãrii florei din intestin, se numește disbiozã.

Ca urmare a tratamentelor cu antibiotice se reduce mult numãrul bacteriilor din flora normalã care ajutã la digestie. De remarcat o singurã pastilã de antibiotic poate distruge între 20 și 60 % din bacteriile sãnãtoase, iar efectul patologic al unei cure de 3-5 zile de antibiotic, poate avea repercursiuni asupra florei intestinale pe o duratã de mai multe luni. Majoritatea pacientilor primesc astfel de antibiotice în spitale sau la dispensare și este de așteptat ca aceste tratamente sã provoace dezvoltarea candidei. Candidoza nu este singurul efect secundar al tratamentului cu antibiotice și antibioticele nu sunt singurele medicamente care determinã astfel de probleme. Medicamentele folosite în chimioterapie, medicamentele antiinflamatoare steroidiene și alte terapii medicamentoase de lungã duratã au tendinta de a ucide sau de a suprima bacteriile intestinale naturale și astfel parazitii și bacteriile dãunatoare încep sã punã stapânire pe organism. În sutele de cazuri studiate am constatat cã aceastã afecțiune (disbioza), nu apare în mod natural ci este produsã de consumul de medicamente.

Din experiența clinicã...

▪ Ca medic specializat și în ozonoterapie, am tratat multe cazuri în care disbioza acționeazã direct asupra oaselor coloanei vertebrale. De exemplu, antibiotice administrate pentru infecții urinare sau pentru helicobacter pilori, pot declanșa o crizã de lumbago sau de hernie de disc. Hiperaciditatea metabolicã în aceste cazuri este consecința devastatoare a disbiozei intestinale.

▪ În clinica ayurveda am depistat de asemenea o serie de cazuri disperate în care simptome de obosealã accentuatã sau astenii grave care au fost declanșate de consumul de antibiotice, deoarece intestinul își deteriora capacitatea de a absorbi mineralele și vitaminele necesare din alimente. Cazuri de infecții urinare sau respiratorii care au fost tratate repetat cu antibiotice, au dus la simptome generalizate (boli autoimune, alergii, infecții virale, o imunitate extrem de scãzutã și recidivarea frecventã a infecțiilor).

▪ Am ajuns de asemenea la concluzia cã, în cazul copiilor și sugarilor, combinația dintre hrãnirea cu lapte de vacã pasteurizat și disbioza indusã de antibiotice reprezintã principala cauzã a frecventelor infecții respiratori și a otitelor de care suferã.

▪ În prezent autoritãțile sanitare insistã ca laptele sa fie pasteurizat, iar medicii prescriu antibiotice farã cele mai elementare precauții. Acesta este motivul pentru care consider cã infecțiile respiratorii repetate, astmul bronsic și majoritatea infecțiilor copilãriei sunt boli predominant iatrogenice.

▪ Lista afecțiunilor declanșate de disbioza provocatã de antibiotice este foarte lungã și cuprinde infecțiile recurente, dereglãri ale somnului și ale sistemului nervos, dureri osteo-articulare, alergii diverse, boli autoimune, boli digestive cum sunt intoleranța la gluten sau lactozã, colite, ulcere, osteoporozã, migrene și multe altele. De fapt aceste efecte adverse sunt menționate pe prospectele antibioticelor, dar în cele mai multe cazuri se pacienții primesc tot antibiotice.

Tratamentul natural al infecțiilor și al disbiozei intestinale.

Am administrat cu foarte bune rezultate:

Argint Coloidal

Doza zilnicã uz intern: Adulþi, 1-2 linguriþe de 3 ori / zi între mese. Copii, 1 linguriță de 3 ori / zi între mese. Se ia cu o linguriță de plastic.

Uz extern: Se aplicã picãturi în ochi, gargarã sau comprese direct pe plãgi, postoperator, arsuri, eczeme sau infecții ale pielii.

Tincturã de Nuc cu Scorțișoarã și Pelin

1 linguriță dizolvatã în 50 ml de apã, de 3 x / zi înainte de masã (3 luni)

Soluție Lugol (soluție apoasã de iod iodurat 15 %)

Administrare: Puneți într-un pahar cu apã o lingurițã de zeamã de lãmâie, dupã care adãugați 2 picături de Lugol și amestecați bine. Bãutura trebuie sorbitã de-a lungul unei mese. Se iau 3 pahare (in total 6 picãturi / zi) timp de 3 sãptãmâni. In cazuri foarte grave, se iau 6-8 picãturi de 4 x / zi.

Soluție Lugol (soluție apoasã de iod iodurat 15 %)

Administrare: Puneți într-un pahar cu apã o lingurițã de zeamã de lãmâie, dupã care adăugați 2 picături de Lugol și amestecați bine. Bãutura trebuie sorbitã de-a lungul unei mese. Se iau 3 pahare (in total 6 picãturi / zi) timp de 3 saptãmâni.

Terapia cu Ozon

Se fac perfuzii intravenoase, 3-4 zile consecutiv în infecțiile acute și 1-2 perfuzii pe sãptãmânã, în infecțiile cronice și recidivate.

Rolul de protecție al florei intestinale.

Flora intestinalã naturalã, bazatã în principal pe lactobacterii, ne ajutã la digerarea și absorbirea alimentelor, dar ne și protejeazã împotriva bacteriilor dãunatoare, care altfel duc la fenomene de fermentație și putrefacție digestivã sau ar putea provoca intoxicații alimentare. Cu o florã intestinalã sãnãtoasã ar fi nevoie de milioane de bacterii de salmonella pentru a provoca o infecție; dar din cauza disbiozei, doar câteva zeci de bacterii de salmonella sunt suficiente. Din cauza disbiozei cronice, pereții intestinali se inflameazã aparând ulcere, apendicitã, malabsorbție și boala lui Crohn; și pe mãsura ce membrana intestinalã se erodeazã, pacientul dezvoltã multiple alergii alimentare, artritã și boli autoimune. Pe lângã candida, alti agenti patogeni și paraziți invadeazã acum fluxul sanguin și diferite organe. Aceastã invazie slãbeste organismul, astfel încât oamenii devin predispuși la infecții frecvente sau chiar cronice. În mod obișnuit, acestea sunt tratate cu și mai multe antibiotice – fapt ce nu face altceva decât sã intensifice simptomele.

Descoperirea doctorului Orian Truss

În 1953, într-un spital din Alabama, SUA, dr. Orian Truss a descoperit efectele devastatoare ale antibioticelor. În timpul unei vizite prin saloane, Truss a fost intrigat de un bãrbat slab, aparent în vârstã și care era evident pe moarte. Acesta avea în jur de patruzeci de ani și se afla în spital de patru luni. Nici un specialist nu reușise sã îi punã un diagnostic. Din curiozitate, Truss l-a întrebat pe pacient când s-a simțit bine ultima datã. Omul a rãspuns cã se simțise bine pânã în urmã cu sase luni, când se tãiase la un deget. Medicul pe care îl consultase îi prescrise niște antibiotice pentru ranã. La scurt timp dupã aceea, a fãcut diaree și starea lui de sãnãtate s-a deteriorat. Truss mai întâlnise cazuri de diaree provocatã de antibiotice. Era cunoscut faptul cã ciuperca de candida se dezvolta în special în corpul pacienților mai slãbiți, dar Truss se întreba dacã nu cumva, de data aceasta, lucrurile au evoluat în sens invers – adicã, în loc sã se instaleze într-un organism deja slãbit, sã fi fost chiar candida cea care a provocat de fapt slãbirea organismului. Truss știa cã solutia de iodurã de potasiu poate fi utilizatã pentru a trata infecția de candida, așa ca a administrat pacientului șase pânã la opt picãturi de soluție Lugol de patru ori pe zi, timp de trei sãptamâni și în scurt timp pacientul a fost vindecat.

Curând dupã aceea, dr. Truss a avut o pacientã cu nasul înfundat, cu dureri de cap, vaginitã și depresie severã. Spre uimirea lui, toate problemele ei s-au rezolvat imediat ce a fost tratata pentru candida. Ceva mai târziu, el a vãzut o pacientã care avusese schizofrenie timp de șase ani și fusese supusã la sute de tratamente cu electroșocuri și la doze masive de medicamente. El a început tratarea alergiilor femeii cu un remediu pentru candida. În curând ea s-a recuperat psihic și fizic și și-a pãstrat starea de bine și dupã încheierea tratamentului.

Din acel moment, el și-a tratat pacienții împotriva candidei la cel mai mic indiciu al prezenței acesteia. Mulți dintre pacienții sãi s-au recuperat în mod remarcabil, vindecându-se de boli din cele mai neobișnuite, inclusiv probleme menstruale, hiperactivitate, probleme de învãțare, autism, schizofrenie, scleroza multiplã și boli autoimune, cum ar fi boala lui Crohn și lupusul eritematos.

Alte boli iatrogenice: bolile autoimune si astmul

▪ O mulțime de boli autoimune, printre care și psoriazisul, lupusul eritematos și pancreatita au fost asociate cu disbioza. Când sunt recomandate remedii care „leagã“ endotoxinele bacteriene, de obicei starea bolnavilor se îmbunatatește. În plus, bolile autoimune s-au dovedit a fi legate de micoplasme sau nanobacterii care încep sã se dezvolte din globulele roșii bolnave în prezența unor  substanțe chimice toxice și a candidei sistemice. Cu cât sistemul imunitar este mai slab, cu atât mai mult se dezvoltã aceste micoplasme în forme bacteriene și, în final, în forme fungice. Acestea au fost gãsite în toate bolile autoimune, în toate formele de cancer și în cazurile de SIDA.

▪ Antibioticele sunt, de asemenea, o cauzã importantã a astmului bronșic. Potrivit unui studiu, copiii cãrora li s-au administrat antibiotice cu spectru larg de acțiune, au de nouã ori mai multe șanse de a suferi ulterior de astm. O cercetare recentã a confirmat faptul cã disbioza este principala cauzã a astmului.

Staphylococcus aureus sau stafilococul auriu, provoacã infecții grave la pacientii spitalizati. S-a constatat cã nu numai stafilococul auriu, dar și alte infecții sunt favorizate foarte mult atunci când apar în asociere cu candida. Cum înmulțirea în exces a candidei este un rezultat firesc al tratamentului standard din spitale, este ușor de înteles de ce stafilococul auriu este atât de letal în spitale.

▪ O situație similarã apare și în cazurile de SIDA. Oamenii nu mor din cauza virusului care produce SIDA, ci din cauza infecțiilor bacteriene și micoplasmatice favorizate de candida sau de ciuperci. Faza terminalã în cazul bolii SIDA este aceeași ca si în cazul cancerului. Este numitã casexie, o stare de slãbiciune profundã a organismului cauzatã în principal de creșterile fungale. Soluția Lugol de iod și alte fungicide sistemice ar trebui sã facã minuni în aceste situații. În prezent, MMS, o soluție cu 28% clorurã de sodiu, câstigã tot mai mult teren, fiind acceptatã ca un remediu antimicrobian eficient. Toate acestea aratã ca disbioza și candida produse de antibiotice nu sunt probleme izolate și relativ inofensive, așa cum profesia medicalã preferã sã creadã, ci mai degrabã sunt cauza fundamentalã a celor mai multe dintre bolile moderne.

Ce putem face pentru a ne proteja ?

Existã antibiotice care nu dezechilibreazã flora, cum ar fi Argintul coloidal. Argintul coloidal este cel mai puternic antibiotic și este natural, putând fi administrat chiar și la noi nãscuți, la gravide sau la mame care alãpteazã. Este cel mai eficient distrugãtor al germenilor, virușilor ºi fungilor cunoscut pânã acum. S-a descoperit ca este atât un remediu, cât ºi o metodã de prevenire a rãcelii, gripei, a tuturor infecþiilor ºi fermentatiilor datorate bacteriilor, fungilor sau viruºilor. S-a raportat faptul cã reduce rapid inflamaþia ºi induce o vindecare mai rapidã. Un antibiotic artificial distruge, în medie, 6 tipuri de microbi, pe când se cunoaºte faptul cã argintul coloidal distruge peste 650 de tulpini de microorganisme fãrã nici un efect secundar nociv ºi fãrã a fi toxic.

Ozonul, terapia cu ozon - oxigen, se poate administra intravenos sau inhalator (mai ales la copii sau în cazul afecțiunilor respiratorii). Ozonoterapia intravenoasã este un tratament sigur, fãrã efecte secundare nedorite ce stimuleazã funcþia imunitarã, creºte nivelul de oxigen disponibil pentru þesuturi ºi distruge multe tipuri de bacterii, viruºi, fungi ºi celule tumorale.

Alte modalitãti naturale de a învinge infecțiile bacteriene, micotice sau virale sunt uleiurile volatile din plante aromate (Cimbru, Lavandã, Salvie, Oregano, Rosmarin), tinctura de Propolis și slouțiile care conțin Iod (Lugolul sau tinctura de Nuc verde și Nuc negru).

Atenție !!! Dacã tratamentul cu antibiotice este absolut necesar, trebuie sã luați în același timp și un fungicid natural, cum ar fi usturoiul proaspãt și unele probiotice ca varza muratã, înainte de a consuma alimente ce conțin carbohidrați sau lactate. Acest lucru va preveni cele mai multe boli care sunt cauzate de modul neglijent în care sunt administrate antibioticele.

Dr. Ovidiu Chiș

Centrul Medical Ayurveda Sibiu


5154


Detoxifiere ionică a picioarelor

Alte denumiri: Detox-Spa, Baie de ioni negativi, Health Healing Detoxing, Negative Ion Foot Detox

Simptome sau condiții care se pot îmbunătăți prin baia ionică de picioare:

 

Dureri articulare, artrită

Oboseală cronică, deficit de concentrare, senzație de tulbure la nivel mental

Insomnie

Circulație deficitară

Toxicitate cu metale grele, tratamente medicamentoase de durată

Alergii

Eczeme, Psoriasis

Paraziți, Candida

Obezitate

Dezechilibre hormonale

Lipsa apetitului sexual

Imunitate scazută

Acidoză Celulară (Hiperaciditate metabolică)

 

Natura creează ionii. Ce sunt ionii pozitivi și negativi?

 

In natură, ionii sunt generați din abundență ori de câte ori energia este transferată în aer. De exemplu, prin lumina ultra-violet de la soare, de fulgere și furtuni, prin frecarea dintre vânt si ploaie, prin divizarea apei în picături de cascade și valuri și prin radiații naturale în roci și sol.
Ioni negativi
- efect înviorător. Locuri cu efect de împrospătare, energizare și înviorare în munți, în apropiere de cascade și țărmul mării, deoarece au concentrații mari de ioni negativi. Nu este o coincidență faptul că în aceste locuri se află stațiuni de sănătate. În mod contrar, zonele cu un nivel ridicat de ioni pozitivi de multe ori ne lasă senzația de disconfort și iritare.

Ioni pozitivi - efect opresiv. Mulți oameni consideră atmosfera dinaintea unei furtuni că este "grea" și "apăsătoare". Acest lucru a fost atribuit unui nivel ridicat de ioni pozitivi în aer, considerați cauza meteo-sensibilității sau a sensibilității la furtună a bolnavilor cu astm și alte afecțiuni. Cu siguranță, în condiții de laborator, simptome similare au fost declansate la subiecții expuși la niveluri anormal de mari de ioni pozitivi. În 1994, o furtună puternică a trecut peste partea de sud-est a Marii Britanii. În câteva ore înainte de furtună, sute de oameni au ajuns la spital cu atacuri de astm sever. A fost din cauza ionilor pozitivi? Multe studii sugereaza că ar putea fi!

Imediat după furtună și ploaie, frontul atmosferic cu ioni pozitivi este înlocuit de unul cu ioni negativi, generati de stropii de apă, iar aerul se simte curat pentru că este împrospătat cu ioni negativi.

 

Sesiunea de detoxifiere ionică a picioarelor (Detox-Spa)

 

Un aparat de detoxifiere ionică prin picioare este un dispozitiv modern de terapie care echilibrează sistemul natural de energie al organismului. Prin introducerea unui nivel ridicat de ioni negativi în apa de baie de picioare, utilizând principiile reflexoterapiei și știința de ionizare și osmoză, se permite proceselor naturale de detoxifiere a organismului să funcționeze la maximum. O detoxifiere ionică este o terapie modernă și eficientă de vindecare naturală!

 

Beneficii pentru sănătate

 

Organismul poate elimina, de asemenea, paraziți, oxiuri și mucus divers colorat; chiar se pot drena cantități masive de nicotina și gudroane din tesuturi la oamenii care s-au lăsat de fumat în urmă cu mai mulți ani. Pe măsură ce corpul tau este detoxifiat, curățit, echilibrat și capabil să funcționeze la capacitate deplină, vei experimenta un sentiment de ușurare în tot corpul, energia a crescut, iar claritatea mentală este mai bună.

 

Efectul uimitor al detoxifierii ionice este că apa se încarcă cu mucus și toxine, care apoi sunt ”arse” în bobina principală a aparatului, dând naștere la o colorație specifică tipului respectiv de toxine.

Din cazurile tratate în Centrul Medical Ayurveda Sibiu, am constatat următoarele corelații care servesc ca diagnostic pentru tipurile de toxine implicate:

Colorație a apei galben-verde

 

Detoxifiere a rinichilor, tract urinar, prostată

http://www.colonicsbykathy.com/images/ion_foot_bath.gif

Colorație a apei portocalie

 

Toxine eliminate din articulații

Colorație a apei maro-negru

 

Detoxifiere a ficatului și vezicii biliare, resturi celulare, fumători

Colorație a apei roșiatică

 

Eliminare de toxine din sânge

Colorație a apei verde închis

 

Eliminare de toxine din vezica biliară

Spumă albă

 

Eliminare de limfă toxică, mucus în exces

Spumă galbenă

 

Eliminare de limfă toxică, inflamații limfatice, hiperaciditate, toxine din stomac și intestinul subțire

Spumă maronie

 

Eliminare de toxine din plămâni (fumători)

Peliculă albă deasupra sau particule albe ca brânza

 

Eliminare de toxine produse de candidoză, micoze

Peliculă galbenă deasupra

 

Toxine eliminate din limfă

Peliculă maro deasupra

 

Toxine eliminate din colon

Reziduu negru-maroniu

 

Eliminare de metale grele, urme de medicamente

Fragmente plutitoare negre-maronii

 

Eliminare de metale grele, urme de medicamente

Contraindicatii, efecte secundare precauţii:

 

Deși nu există dovezi ale efectelor secundare, tratamentul nu este recomandat dacă persoana este într-una din următoarele condiții medicale:

• Implanturi electrice (pacemaker cardiac) sau metalice;

• Episoade epileptice sau psihotice;

• Sarcina;

• Transplant renal;

• Persoane aflate in tratament de chimioterapie sau radioterapie;

• Diabet de tip I. Ședintele de DetoxSpa au tendinta de a scade glicemia.

• Răni deschise la nivelul talpilor;

• Persoane care au suferit operatii de îndepărtare a unui organ, in mod special in cazul colonului. Aceste persoane nu au un nivel de energie optim, iar cele care s-au operat la colon au o dizabilitate in procesarea nutrientilor și eliminarea accelerată a toxinelor.

• Persoanele cu implanturi mecanice pot reclama senzatii de disconfort. In aceste cazuri incetati imediat tratamentul.

 

Foarte important este sa beti apa in timpul si dupa sedinta de detoxifiere.

 

Cine nu ar trebui să folosească aparatul?

 

Persoanele cu un stimulator cardiac sau orice alt implant cu baterii sau electric.

Femeile care sunt însărcinate sau care alăptează.

Persoanele cu organe transplantate.

Oricine este în tratament cu medicamente de stabilizare a ritmului cardiac sau fluidifianți de sânge.

Persoanele cu diabet zaharat tip 1.

Persoanele care suferă de epilepsie sau hemofilie.

Oamenii în curs de chimioterapie sau radioterapie.

Persoanele care glicemia scăzută, ar trebui să mănânce înainte de a utiliza detox-spa.

Copiii sub vârsta de 5 ani.

 

Cum funcționează Detoxifierea Ionică?

 

Unitatea  de control [Ionic Detox] generează un curent electric oscilant prin bobina de ionizare care este plasată în apă alături de picioare. Curentul continuu de nivel scăzut din bobină determină metalele în combinație cu apa și sarea să genereze ioni încărcați pozitiv și negativ, prin separarea apei în de oxigen și hidrogen. Această separare ionică este o formă de "dializă."

 

Ionii încărcați negativ sunt absorbiți prin piele. Ei calatoresc prin corp și se atașează la substanțe toxice cu încarcare electrică opusă. Din moment ce majoritatea toxinelor din corpul nostru sunt încărcate pozitiv, (adică ioni de metale grele), acestea vor fi neutralizate astfel încât să poată fi eliminate mai ușor prin intermediul canalelor eliminatorii naturale ale corpului. Este foarte important că sunt neutralizate și nu mai pot produce daune fluxurilor de hormoni, sistemului nervos, organelor și țesuturilor. Schimbarea de culoare în apă se produce și fără a pune picioarele în interiorul băii și aceasta se datorează în principal, electrolizei produse de fluxurile de curent electric, fiind un rezultat al reacției chimice între bobină (metalul), sare (din apă) si calitatea apei. Când se introduc picioarele în baia ionică, există o diferență notabilă în ceea ce privește emisia de toxine, pe care apoi bobina le transformă în spumă, pelicule colorate sau reziduuri solubile sau insolubile. Toate acestea sugerează că un gen de materie toxică este eliberată din corp în apă și acesta  este doar începutul procesului de detoxifiere, pentru că majoritatea procesului de detoxifiere nu este timpul băii, ci în următoarele 48 de ore și se produce ca urmare a procedurii de detoxifiere naturală în interiorul corpului și implică organe ca ficatul, rinichii, pielea, etc. Toxinele sunt eliminate și digestiv fiind remarcate scaune urât mirositoare câteva zile de la sesiunea de tratament.


Cât de des ar trebui să se facă ședințele detoxifiere ionică?

 

Puteți face o detoxifiere ionică la fiecare 3 zile timp de 2-4 săptămâni, sau până când corpul este curat. Dacă vă simțiți bine, vă recomandăm sesiuni de întreținere a 1 dată pe săptămână.

 

Cercetări asupra ionilor negativi

 

Numeroase studii au stabilit efectul mediului încărcat cu ioni negativi asupra organismului uman. Mediul cu ioni negativi a stimulat mecanismele de vindecare proprii organismulu și a ajutat în cazul stresului și a problemelor fizice specifice.

Crește fluxul sanguin și crește capacitatea de transport a oxigenului, ambele stări metabolice fiind esențiale pentru a ajuta organismul în vindecare;

• Modifică migrația ionilor de calciu, de exemplu pentru a vindeca un os rupt într-un timp redus la jumătate din timpul normal sau pot ajuta muta depozitele de calciu din articulațiile dureroase (gută, artrită) sau din păcile de aterom calcificate;

Echilibrează pH-ul (acid / alcalin) din diferite fluide corporale. Acest dezechilibru, de cele mai multe ori în stare de hiperaciditate metabolică, produce boli sau condiții anormale de sănătate);

Producția de hormoni în glandele endocrine poate fi echilibrată prin stimularea ionică negativă;

Îmbunătățirea activității enzimatice sau a altor procese biochimice. Cercetătorii britanici de la Centrul de Știinte pentru Sport și Exercitii Fizice din Liverpool au expus subiecții de sex masculin la ioni negativi si au măsurat raspunsurile fiziologice, inclusiv temperatura corpului, ritmul cardiac și respirator, în timp de repaus și în timpul efortului. Ionii negativi au dovedit a imbunatati in mod semnificativ toate stările fiziologice, în special în timpul de odihnă. Cel mai important a fost constatarea ioni negativi sunt "biologic activi și afectează ritmicitatea circadiană al organismului." În 1950, Dr. Haskell a aplicat încărcături ionice negative la pacienții de hipertensiune. Uimitor, ioni negativi s-au dovedit a avea un efect pozitiv în scăderea tensiunii arteriale, în timp ce efectele benefice nu au fost observate cu ionii pozitivi. Ioni negativi sunt, de asemenea, eficienți împotriva gripei și astmului bronșic.