Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Terapii Ayurveda

Remedii si medicamente

Terapia cu Ozon-Oxigen

Remedii naturale cu Ozon

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Tratament cu lipitori

Ayurveda Photos

Filme documentare

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links

Photoalbum


TERAPIA CU OZON - OXIGEN

Aparatul Medozons BM este un echipament medical performant pentru producerea ozonului  

Terapia cu ozon, este cunoscută pentru minunatele ei efecte de încetinire a îmbătrânirii, de remodelare a corpului, dar, mai ales, de vindecare a numeroase boli.

Medicii afirmă că o perfuzie cu ser fiziologic ozonat, echivalează cu a respira aerul ozonat de munte la 2000 de metri altitudine, timp de 2 săptămâni.

Ozonarea este solicitată în probleme articulare, reumatismale, stres și oboseală cronică, dar și pentru energizarea organismului.

 

Efectul ozonului în eliminarea toxinelor: Ozonul distruge rapid germenii patogeni, distruge moleculele toxinelor ingerate sau produse de către corp, la fel cum în natură ozonul curăță apele de poluanți, îngrășăminte, insecticide sau deversări acide.

Testul acvariului: Daca se pun câteva picături dintr-un pesticid foarte otrăvitor, peștișorul este imediat într-o stare letargică, aproape să moară. După 20 de minute de ozonizare a apei, peștișorul își revine la viață.

Tratamentul cu ozon este folosit cu rezultate spectaculoase la sportivii de performanță pentru a le îmbunătăți capacitatea de efort și rezistența. Este un stimulent și nutritiv al mușchilor și sistemului nervos, aprobat de toate federațiile sportive, deoarece ozonul se transformă complet în oxigen, și acesta nu se încadrează în lista substanțelor cercetate în controalele antidoping.TERAPII DISPONIBILE ÎN CENTRUL MEDICAL AYURVEDA SIBIU

Ozonoterapie intravenoasă cu Medozone BM. Perfuzia intravenoasă cu ser ozonizat, este cel mai rapid mod în care ozonul poate fi introdus în corp. Astfel, organele vitale ca inima, plămânii, ficatul sau rinichii primesc atât oxigenul cât și o reconfigurare a parametrilor fiziologici, care le face să intre în modul de funcționare optim. Acționează instantaneu ca regenerator metabolic, deoarece în contact cu sangele, ozonul eliberează un val de oxigen care restabilește parametri optimi pentru procesele fiziologice perturbate. Este un tratament sigur, fără efecte secundare nedorite ce folosește ser fiziologic încărcat cu ozon și oxigen. Stimulează funcția imunitară, crește nivelul de oxigen disponibil pentru țesuturi, distruge multe tipuri de bacterii, viruși, fungi și celule tumorale din organism. Detoxifică și îmbunătățește funcția ficatului. Preț 100 lei / ședință

Ozonoterapie inhalatorie cu amestec de oxigen - ozon. Se folosește pentru afecțiunile respiratorii, pentru a da un start pozitiv imunității sau în perioadele de oboseală și devitalizare. Preț 25 lei / ședință

Împachetări locale în atmosferă de ozon. În tratamentul ulcerelor varicoase, a rănilor greu vindecabile, infecții fungice. Preț 50 lei / ședință

Introducerea ozonului în colon, prin insuflație rectală, metodă folosită în tratamentul tumorilor și polipilor din intestinul gros. Preț 50 lei / ședință

Injecții intramusculare cu ozon. Se injectează ozon în musculatura paravertebrală (dureri de spate), în zona lombară (lombosciatică, hernie de disc) sau în zona coapselor (pentru celulită și remodelare corporală). Ozonul se absoarbe complet în mușchi, dar senzația de cracment persistă chiar 24 de ore, fiind un efect implicit al tratamentului. Preț 50 lei / ședință

REMEDII NATURALE CU OZON DISPONIBILE ÎN CENTRUL MEDICAL AYURVEDA SIBIU

1. Apa ozonizată - este benefică atât pentru cei bolnavi cât și pentru cei sănătoși. Apa ozonizată se prepară simplu prin insuflarea bulelor de ozon în apă. Dacă se folosește apa de la robinet, ozonul va oxida substanțele contaminante din apă. Stațiile de epurare a apelor în anii 60 funcționau cu ozon. Astăzi apa de la robinet conține clor sau fluor...

Consumată intern este benefică atât pentru cei bolnavi cât și pentru cei sănătoși. Ea va oxida produșii patogeni și reziduurile sintetice din corp, permițând eliminarea lor completă. Apa ozonizată este o modalitate simplă de a aduce surplusul de oxigen și ozon în corp, folosită în tratamente depurative și în special în afecțiuni digestive. (spală și dezinfectează tubul digestiv) (colită, enterocolită, indigestii cronice, ulcer gastric cu sau fără helicobacter pilori, ulcer duodenal, gastrită, boala Crohn).

2. Ulei de măsline ozonizat 30% Pentru îngrijirea pielii și în afecțiuni dermatologice. Stă la baza preparatelor cosmetice regeneratoare ale pielii. Pentru uz intern are indicații în afecțiunile hepatice și ale vezicii biliare. Combinaţia ozonului cu uleiul de măsline, este valorificată în curele de detoxifiere. Pentru afecţiunile ficatului şi ale vezici biliare, ozonul amplifică efectul depurativ şi creşte penetrabilitatea în tesuturi a uleiului de măsline, stimulând împreună secreţia de bilă şi curăţind vezica de sedimente. Cum să procedez? Bea dimineaţa 2 linguri de ulei de măsline ozonizat şi stai în poziţia culcat pe partea dreaptă timp de 25 de min.  Cura durează 21 de zile, dar nu uita în ultima zi să bei foarte multe lichide, în special suc de mere şi de lămâie. Este și un tratament excelent pentru păr, deoarece combină efectul hrănitor al uleiului de măsline cu oxigenarea care îmbunătățește circulația sanguină în pielea capului.

3. Ozon Ghee. Untul clarificat (Ghee), utilizat pe scara largă în ayurveda este un mediu absorbant al ozonului chiar mai bun decât uleiurile presate la rece. Centrul Medical Ayurveda Sibiu a combinat pentru prima oară tradiția străveche cu cunoștințele moderne de medicina holistică, rezultând acest produs de excepție pentru tratamente și întreținere corporală. Prin aplicarea acestei creme ozonizate, efectul este dublu - prin Ghee pielea este hidratată, tonifiată și elasticizată, untul clarificat fiind foarte nutritiv, iar Ozonul pătrunde și tratează pielea, eliminand toxinele și conferind efectul antibiotic și antiinflamator.

4. Ozon Turmeric Ghee. Ozonul este stocat între moleculele de lipide ale untului şi este eliberat în contact cu căldura corpului. O terapie cu ghee ozonizat permite absorbţia unei cantităţi mari de ozon şi oxigen prin piele, iniţiază procesele de detoxifiere, va intensifica circulaţia sanguină şi va reduce inflamaţia.

5. Supozon. Supozitoare sau ovule vaginale din unt clarificat ozonat pentru tratamentul hemoroizilor, polipilor colorectali, al infecțiilor intestinale sau vaginale. Folosite și în terapia de imunostimulare la copii. (Se prepară la comandă)

6. Shiropichiu oil. Pentru îngrijirea pielii și în terapii cu uleiuri. În Centrul Medical Ayurveda Sibiu folosim uleiul ozonizat în tratamentele Abhyanga (terapia generală cu ulei cald), Shirodhara (dușul cu ulei al frunții) sau în masajele anticelulitice, deoarece astfel pielea absoarbe foarte eficient ozonul. Zona din creştetul capului este deosebit de vascularizată şi foarte importantă pentru circulaţia energetică a corpului. Aplicaţi uleiul cald întro compresă sau faceţi un masaj al pielii capului şi al părului.

OZONOTERAPIA ajută în:

Modalitatea de tratament

Afecțiuni circulatorii: Hipertensiune arterială, Circulație deficitara în extremități, Arterite, Cardiopatii, AVC, AIT

(Perfuzii)

Prevenirea recidivelor de infarct miocardic și accident vascular cerebral

(Perfuzii)

Boli de metabolism: Diabet, Guta, Dislipidemie (descompune grăsimile depuse în vasele de sânge), Retinopatie diabetică

(Perfuzii)

Boli de piele: Eczeme, Acnee, Psoriazis, Neurodermită

(Perfuzii, ghee ozonizat, uleiuri ozonizate)

Afecțiuni ale ficatului de origine virala sau toxica: Hepatita B,C, Steatoza hepatică

(Perfuzii, ulei de măsline ozonizat)

Infecții bacteriene, virale sau fungice, infecții cronice sau recidivante, Herpes,  Alergii

(Perfuzii, supozitoare, ghee ozonizat)

Boli reumatice, Artroze, Hernie de disc, crize de Lombosciatică, Lumbago, Spondiloza cervicală, Poliartrită reumatoidă

(Injecții intramusculare cu ozon, Perfuzii)

Afecțiuni ale sistemului nervos, Migrene, Vertij, Insomnie, Tinitus

(Perfuzii, terapie inhalatorie, insulflare în apropierea orificiului auricular)

Afecțiuni digestive: Ulcere, Colită, Boala Crohn

(Perfuzii, insuflare intrarectală, apă ozonizată)

Boli autoimune: Lupus, Spondilită anchilozantă sau Scleroză multiplă

(Perfuzii)

Terapie adjuvantă în cancer pentru stoparea dezvoltării metastazelor. (Celulele tumorale se dezvoltă doar într-un mediu anaerob și cu pH acid; ozonul oxigenează puternic și alcalinizează țesuturile)

(Perfuzii, insuflare intrarectala, apă ozonizată)

Recuperare și ameliorarea complicațiilor după chimioterapie

(Perfuzii, apă ozonizată)

Căderea părului

(ulei de măsline ozonizat)

Răni greu vindecabile, ulcere varicoase

(Perfuzii, impachetări locale, ghee ozonizat)

Celulită, remodelare corporală

(injectare de ozon în stratul adipos, sauna cu ozon)


OZONOTERAPIE ÎN CENTRUL MEDICAL AYURVEDA SIBIU

REGENERARE – VITALIZARE – IMUNOSTIMULARE

Terapia cu ozon reprezintă un tratament revoluționar, cu efecte pe termen lung și cu acțiuni vindecătoare remarcabile. Terapia și-a dovedit eficiența în numeroase domenii medicale dar este utilizata cu succces și în segmentul cosmetic, pentru tratamentele împotriva îmbătrânirii.
Pornind de la faptul că la originea oricărei afecțiuni se află oxigenarea insuficientă la nivel celular, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen și ozon face "reparația" din interior, reducind zona afectată și inflamația. Terapia oxigen-ozon constituie o metoda naturală de vindecare ce exploatează proprietățile celor doua gaze. Printr-o amestecare perfectă se pot neutraliza toxinele acumulate de-a lungul timpului în interiorul corpului, se pot reduce inflamațiile, se reglează pH-ul, se activează circulația sângelui. Amestecul oxigen-ozon poate fi administrat atât local, cât și sistemic, în întreg organismul.

Cum acționează ozonul în organism?

Leziunile celulare care stau la baza multor afecțiuni dar și a procesului de îmbătrânire, sunt produse mai ales de speciile reactive de oxigen, sau radicalii liberi de oxigen. Așadar, oxigenul absolut necesar celulelor corpului poate fi nociv în același timp, când sistemul antioxidant nu funcționează eficient. Ozonul este o moleculă ce conține trei atomi de oxigen. În afara organismului se comportă ca un puternic oxidant, însă în organism, s-a observat că efectul său este, din contră, antioxidant, efect responsabil de altfel de calitățile sale terapeutice. Deși privită cu suspiciune la început, terapia cu ozon câștigă din ce în ce mai mult teren, grație unor beneficii asupra organismului uman precum stimularea producerii de neutrofile (celule ale sistemului imunitar), creșterea nivelelor de interferon, TNF alfa, interleukine (substanțe implicate în imunitate), creșterea elasticității globulelor roșii cu oxigenarea consecutivă mai bună a țesuturilor.

Efectele benefice ale terapiei cu ozon:

Au fost derulate numeroase studii pentru a pune în evidență părțile bune și rele ale acestei terapii inovatoare. Beneficiile noii terapii au facut ca aceasta să se adreseze multor afecțiuni medicale, în timp ce efectele negative se pare că nu există. Cele mai importante proprietăți medicale ale ozonoterapiei includ:

• Reduce durerea;

• Reduce inflamația;

• Injectat local crește schimbul de oxigen la nivelul țesuturilor;

• Accelereaza eliminarea toxinelor;

• Eficiență în combaterea infecțiilor virale și bacteriene;

• Combate infecțiile fungice;

• Stimulează sistemul imunitar;

• Activează circulația

Ariile medicale de interes, în care ozonoterapia se aplică cu rezultate deosebite, sunt reprezentate de:

• Dermatologie: herpes, acnee, eczeme, celulită;

• Medicină internă: hepatita, boala Chron;

• Neurologie: cefalee, depresie, boli neurovasculare;

• Reumatologie și ortopedie: reumatism articular, hernie de disc, lombosciatică, gonartroză;

• Angiologie: insuficiență venoasă, ulcer diabetic, ulcer postflebitic;

• Oncologie: efect de limitare a diseminării tumorale.Mărturii despre tratamentele cu Ozon

 

Cornelia S. 65 ani, Făgăraș: Vin regulat la tratamentele cu ozon pentru că simt că îmi dau energie pentru mult timp duă ce fac perfuzia. Sunt cardiacă și uneori simt o oboseală accentuată și amețesc, chiar și când lucrez prin casă, dar mă simt în formă întotdeuna după ce fac terapia de ozonizare a sângelui. Sunt recunoscătoare pentru că existați și că pot să beneficiez de aceste terapii!

 

Daniel C. 21 ani Sibiu: Am început terapiile cu ozon pentru ca să îmi îmbunătățesc performanțele sportive. Pot spune că abia acum îmi dau seama căt de important este oxigenul pentru corp. Înainte de a face tratamentul, atunci când duceam antrenamentul la limită, pur și simplu mușchii nu mă mai ascultau și voința nu era suficientă. Imediat ce am făcut ozonoterapie, am simțit diferența. Îm simt corpul infuzat de forță vitală, rezistența este mult mai bună și sunt uimit de rezultate. Acum fac o dată pe săptămână inhalații și perfuzia intravenoasă cu ozon. Este un impuls de energie, fără să am probleme la controalele antidoping.

 

Gheorghe S. 57 ani, Sibiu: Durerile de cap dispar și vederea este mult mai bună după ce fac prefuziile cu ozon. Fac regulat aceste tratamente și mi-am tratat foarte repede infecțiile gripale și cele cu herpes zoster. Fiind asistent medical îmi dau seama că dacă le tratatez în prima zi, timpul de vindecare se scurtează foarte mult.

 

Lucian Almășan 38 ani, medic cardiolog, Düsseldorf: am ajuns la Sibiu într-o stare de oboseală accentuată. Aveam o durere foarte intensă în toată partea dreaptă a capului. Imediat am trecut la tratamentul cu ozon intravenos și chiar în timpul perfuziei durerea de cap a dispărut și am simțit o înviorare plăcută. Este uimitor cât de repede a acționat.

 

Adrian Rotaru 36 ani, Sibiu: am apelat la tratamentele cu ozon pentru hernie de disc. Durerile de spate erau insuportabile, nu puteam ridica nici măcar greutăți ușoare, ceea ce mă afecta foarte tare (lucrez în construcții). După 3 ședințe ședințe de injecții cu ozon în zona lombară, deja mă simțeam cu mult mai bine iar după 14 ședințe îmi fac acum munca și mă simt excelent.

 

Nicolae L. 74 ani, Sibiu: Am fost diagnosticat cu carcinom pulmonar în stare gravă. Nu puteam face niciun efort, chiar și câțiva pași prin casă erau epuizanți. Acum 2 ani, când am început ozonotreapia eram atât de bolnav încât mi s-a spus că nu puteam rezista la chimioterapie și că mai am vreo 2 luni de trăit. Acum fac plimbări în parc și mă simt mai bine, deși tumora este aproximativ la fel, dar am învățat să trăiesc cu ea. Știu că la vârsta mea boala poate să se agraveze oricând, dar sunt mulțumit că am câștigat 2 ani de viață cu ajutorul terapiilor cu ozon.

 

Franz C. 58 ani: Nu există tratament mai bun împotriva infecțiilor decât tratamentul cu ozon. Acum câtiva ani am contactat în concediu o infecție virală, rezistentă la antibiotice - abia cu ozon simptomele s-au ameliorat. De atunci urmez în fiecare an o cură cu ozon.

 

Ingo P. 24 ani, Viena: Sunt un pacient cu hepatită cronică B, la care medicina clasică nu a avut rezultate. După 16 sedințe cu ozon valorile hepatice s-au normalizat și cu toate acestea casa de asigurări nu a plătit nimic!

 

Prof univ. dr. Siegfried Thurnher-Viena: Infiltrația cu ozon direct in discul intervertebral duce la ameliorarea rapidă a durerii în cazul herniei de disc… (rata de succes 75%) (ORF 2 – modern times – ”Mă doare mijlocul”)

 

Articol în ”Neue Welt”: Legendara Regină-Mamă din Marea Britanie – izvorul ei de tinerețe s-a numit tratamentul cu ozon (îi era teamă de scaunul cu rotile, statul la pat sau cârje) și a atins vârsta de 102 ani!