Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Terapia cu Ozon-Oxigen

Vit. C - perfuzii cu doze mari

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Produse fitofarmaceutice naturale

Remedii si medicamente

Remedii naturale cu Ozon

Terapii Ayurveda

Filme documentare

Ayurveda Photos

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Plasticul

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links


FILME DOCUMENTARE și BROȘURI DE EDUCAȚIE

realizate în

CENTRUL MEDICAL AYURVEDA SIBIU

 

Dr. Miron Ovidiu Chiș este invitat în ultimii 15 ani pentru a realiza peste 100 de emisiuni la televiziune în seriile „Ayurveda - Știința Vieții”, „Arta de a trăi” și „Ce ne spune doctorul?” Produce peste 50 de filme documentare, multe dintre ele făcând subiectul unor cursuri, conferințe publice sau emisiuni de televiziune la Antena 1, PRO-TV și televiziunile locale din Sibiu. Aceste filme documentare care sunt publicate și au link în listă, pot fi vizionate pe internet, și constituie o sursă de educație și informare pentru pacienți. Broșurile de educație sunt destinate pacienților sau pot fi solicitate prin e-mail la ovidiuchis03@yahoo.com

 

Liste cu documentare de educație pentru sănătate realizate de dr. Ovidiu Chiș:

Ghid de Alimentatie Sănătoasă

Terapii holistice

A Y U R V E D A

Click pentru a viziona filmele documentare pe YouTube.


******************************  Documentare în limba română    ******************************

AYURVEDA, TERAPII AYURVEDA ȘI MEDICINĂ HOLISTICĂ

1.       

Ayurveda – medicina tradiţională indiană

De mii de ani medicina tradiţională indiană Ayurveda tratează bolile oamenilor şi le menţine sănătatea şi vigoarea. Mai presus de toate Ayurveda promovează un model de sănătate şi stabilitate, o bunăstare fizică, mentală şi emoţională în care armonia interioară şi echilibrul radiază cu forţă din întregul corp. Când această stare este alterată şi bolile se manifestă, Ayurveda este capabilă să ajute omul să-şi regăsească echilibrul. Metodele sale unice de tratament şi percepţia integratoare asupra fiinţei umane, alcătuită din corp, suflet şi structuri bioenergetice, fac din Ayurveda o adevărată ştiinţă a vindecării, perfect adaptată pentru perioada actuală, o ştiinţă a vieţii şi a înţelepciunii pentru o viaţă lungă şi fericită.

00 F Medicina traditionala ayurveda

film 4:3

YOUTUBE

durata: 13:38

 

2.       

Succesiunea terapiilor într-o  clinică ayurveda modernă

Străvechile terapii, cum sunt clisma, purgaţia, sudoraţia sau voma terapeutică, pe care chiar Hipocrate le-a preluat din sistemul medical indian Ayurveda, sunt din nou în atenţia cercetătorilor, ele fiind cele mai puternice metode de eliminare a toxinelor din corp.

film 4:3

YOUTUBE

durata: 11:54

 

3.       

Fitoterapia - reîntoarcerea la natură

Plantele conţin, alături de substanţe, un gen de ştiinţă, o vibraţie subtilă încărcată cu informaţie, de la care organismul învaţă vindecarea. Vindecarea nu se dobândeşte pasiv, ea se învaţă, se transmite atât prin substanţe, cât şi prin câmpul informaţional, chiar dacă cel vindecat este conştient sau nu. Vindecarea cu produse naturale este durabilă, profundă, pe când cu produsele de sinteză  vindecarea este aparentă, de scurtă durată şi se înlătură doar simptomele.

film 4:3

YOUTUBE

durata: 6:42

 

4.       

Ayurveda - vindecare şi autocunoaştere

Ayurveda este ştiinţa vietii, ştiinta de a trăi armonios, sau ştiinţa vietii şi a longevităţii. Pentru cel care caută să se descopere pe sine, Ayurveda ne învaţă cum să ne descoperim tendinţele, să ştim de ce ne purtăm într-un anumit fel, de ce suntem aşa, de ce gândim aşa, de ce avem corpul structurat într-un anume fel şi chiar de ce ne îmbolnăvim de anumite boli.

în lucru16:9

 

5.       

Dr. Ovidiu Chiș, Ayurveda la știrile Pro-Tv

Până în prezent singurul centru medical de tratamente ayurveda din țară se află la Sibiu. Un scurt interviu luat de echipa de știri PROTV cu mărturii ale pacienților si o prezentare a modului în care actionează aceste tratamente naturale.

film 4:3

YOUTUBE

durata: 2:55

 

6.       

Programe de tratament în Centrul Medical Ayurveda Sibiu

în lucru

 

film 4:3

YOUTUBE

durata: 2:02

 

7.       

Abhianga - masajul tradiţional cu uleiuri

În conformitate cu Ayurveda, uleiurile utilizate la masaj nu îşi limitează acţiunea lor terapeutică doar la piele. Uleiurile şi plantele înglobate în ele, pătrund prin piele şi hrănesc diferitele ţesuturi din care este structurat corpul. Interacţionând profund cu corpul pacientului, masajul cu uleiuri este o terapie blândă dar care aduce totodată prin întreaga suprafaţă a pielii, remediul necesar pacientului.

documentare 2+

film 4:3

YOUTUBE

durata: 6:47

 

8.       

Beneficiile terapiei Abhianga - un remediu pentru toate vârstele

Având o vechime de câteva mii de ani, terapiile medicinei indiene au trecut proba timpului, dovedind că ceea ce este eficient şi autentic este totodată peren şi universal. Ele îşi dezvăluie şi azi valoarea, în ciuda schimbării stilului de viaţă, a comportamentului sau a arealului geografic, fiind chiar perfect adaptate omului modern.

Broșura poate fi solicitată prin e-mail la  ovidiuchis03@yahoo.com

 

BROȘURĂ

28 pagini

9.       

Terapii ayurveda din regiunea Kerala – India

Exotice la prima vedere, dar plăcute, interesante şi extrem de practice, terapiile ayurveda te incită la cunoaştere şi te invită să le explorezi.

99 kerala

film 4:3

YOUTUBE

durata: 8:57

 

10.   

Tratamentul constipaţiei

 

în lucru

 

11.   

Purgaţia terapeutică cu ulei de ricin

 

în lucru

 

12.   

Terapii și remedii cu ozon

Terapia cu ozon, este cunoscută pentru minunatele ei efecte de încetinire a îmbătrânirii, de remodelare a corpului, dar mai ales de vindecare a numeroase boli. Este folosită în afecțiuni diverse, începând cu bolile grave, dureri articulare, reumatismale, stres şi oboseală cronică, dar şi pentru energizarea organismului. Analizele confirmă că o perfuzie cu ozon, echivalează cu a respira aerul oxigenat de munte, timp de 2 săptămâni.

06 B Ozon

film 4:3

YOUTUBE

durata: 7:24

Fără coloană sonoră

BROȘURĂ

24 pagini

13.   

Evenimente organizate de Centrul Medical Ayurveda Sibiu

Implicat în multe activități care au dus la promovarea și recunoașterea medicinei indiene în România, Centrul Medical Ayurveda a realizat conferințe, emisiuni, concerte și spectacole, în total peste 50 de evenimente produse de la inaugurarea ce a avut loc în 2004.

 

film 4:3

YOUTUBE

durata: 1:38

Fără coloană sonoră

BROȘURĂ

40 pagini

14.   

Informații privind pericolele administrării de antibiotice, vaccinuri, medicamente hipocolesterolemiante, plombe de amalgam de mercur

In fiecare săptămână, milioane de copii sunt otrăviţi iar câtorva mii le este fatal. Vaccinarea nu previne bolile. Este una din minciunile care aduc profit pe spatele celor ignoranți. Nu putem rămâne inconştienți, acceptând ca proprii copii să primească peste 40 de doze din combinaţii de substanțe, a căror efect dezastruos este ascuns în culisele industriei farmaceutice.

film 4:3

YOUTUBE

durata: 0:37

Fără coloană sonoră

BROȘURĂ

20 pagini

15.   

Remedii împotriva răcelii și gripei în ayurveda și medicina holistică

Broșura a fost concepută ca un program de tratament în special pentru copiii cu frecvente tulburări respiratorii. Este un real ajutor pentru părinții care doresc să își trateze copiii fără antibiotice și să înțeleagă cauzele pentru care scade imunitatea și apar inflamațiile virale și infecțiile. Cuprinde 34 de remedii naturale care pot vindeca ușor răceala și gripa atât la copii cât și la adulți.

Broșura poate fi solicitată prin e-mail la  ovidiuchis03@yahoo.com

film 4:3

durata: 1:30

Fără coloană sonoră

BROȘURĂ

34 pagini

16.   

Centrul Medical Ayurveda - catalog de prezentare produse și servicii

Sunt prezentate 28 de remedii naturale produse în clinica noastră și 31 de tratamente ayurveda sau de medicină holistică, disponibile. Ayurveda este în egală măsură atât o medicină de avangardă, cât și o medicină tradițională, destinată celor care doresc o cale de vindecare profundă dar și fără efecte adverse.

Broșura poate fi solicitată prin e-mail la  ovidiuchis03@yahoo.com

BROȘURĂ

74 pagini

17.   

Aloe Vera - o farmacie într-o plantă

De 3000 mii de ani Aloe este utilizată ca armonizator şi întăritor al organismului, ceea ce permite vindecarea multor boli şi menţinerea organismului în „formă“. În antichitate, puterea de tonifiere şi reîntinerire pe care o exercită gelul de Aloe asupra organismului, era utilizată de către clasele privilegiate. Astfel legendara regină Cleopatra, utiliza această plantă pentru a-şi păstra pielea tânără şi frumoasă. Efectele acestei plante se datorează numeroaselor substanţe active pe care le conţine, dar şi datorită acţiunii sinergice ale acestora.

22 aloe

film 4:3

YOUTUBE

durata: 11:35

 

18.   

Trezeşte-te şi străluceşte

9 modalițăti de a fi în formă dimineața, aplicații practice ale principiilor medicale ayurveda, care ne revitalizează și ne fac să simțim armonia dintre corp și natură.

11 F treezeste-te si straluceste

film 4:3

YOUTUBE

durata: 10:46

 

19.   

Rasayana

Rasayana este o ramură a medicinei Ayurveda care a apărut ca o necesitate de a avea o viaţă lungă, fericită şi plină de prosperitate. Obiectivul este fortificarea corpului şi creşterea duratei şi calităţii vieţii. Rasayana creşte imunitatea şi potenţa sexuală, previne senilitatea şi boala. Rasayana îţi face corpul tânăr şi puternic, îl aduce în cea mai bună stare a lui, amplifică memoria şi performanţele intelectuale, se îmbunătăţeşte înfăţişarea şi vocea, conferă vigoare şi putere de muncă până la vârste foarte înaintate.

 

în lucru

 

20.   

Rasayana și Vajikarana. Programe de tratament pentru fertilitate și nașterea fără dureri.

Programe de tratament pentru stimularea fertilităţii, conceperea de urmaşi sănătoşi şi regenerare sexuală în Ayurveda. Terapii pentru o naştere uşoară şi fără dureri.

Terapii pentru copii şi noi născuţi.

 

BROȘURĂ

12 pagini

21.   

Tipurile constituționale în ayurveda

 

film 4:3

DVD

durata:

20:26

 

22.   

Legenda lui Dhanvantari

în lucru

 

23.   

Cartea „Programe de tratament în ayurveda și medicina holistică”

Cartea este o sinteză a celor mai puternice metode naturale de tratament conform celor opt specialități ayurveda, cuprinzând cure de detoxifiere și alcalinizare, terapii de oleație, sudorație, terapiile de eliminare panchakarma, terapii rasayana, precum și terapii moderne cum ar fi ozonoterapia și alte metode holistice.

Sunt prezentate detalii de anatomie subtilă a corpului uman cât și o a abordare practică a noțiunilor din ayurveda, de care ne folosim în diagnostic și tratament.  

în curs de apariție

CARTE

322 pagini în lucru

24.   

Cele 7 ţesuturi corporale Dhatu

Documentar despre structura corpului uman și interacțiunea diverselor țesuturi, pentru cei care studiază ayurveda.

film 4:3

DVD

durata: 18:41

 

25.   

Chakra - structurile energetice si anatomia subtilă

 

Fără coloană sonoră

Cei 7 centrii de forţă - Chakras

 

 

ALIMENTAŢIE

1.       

Cartea ”Ghid de alimentație sănătoasă”

Această carte conține tot ceea ce are nevoie un om pentru a-și schimba în mod benefic alimentația și odată cu ea întreaga viață. Alături de programe speciale de detoxifiere, eficiente în tratamentul bolilor, cartea răspunde la două întrebări fundamentale: de ce anumite alimente sunt nesănătoase, și cu ce se pot înlocui?

Am scris această carte pentru bucuria de a împărtăși informațiile care vă ajută să fiți mai sănătoși și am avut bucuria de a primi răspunsurile cititorilor care au renunțat să mănânce carne după ce au citit această carte. 

 

 

CARTE

278 pagini

 

publicată în 2004

2.       

De ce nu trebuie să mâncăm carne?

La om uciderea pentru a mânca este un moft gustativ, nu o necesitate, aşa cum creşterea animalelor pentru sacrificare, este o exploatare nemiloasă a altor fiinţe.

film 16:9

YOUTUBE durata: 3:52

 

 

3.       

Carnea în alimentatie (1), pericolele consumului de carne   

Am lucrat la acest film timp de 10 ani. Este unul din lucrurile pe care le consider importante, acela de a sensibiliza oamenii în ceea ce privește consumul de carne.

05 F Carnea in alimentatie 1

film 16:9

YOUTUBE durata:14:51

 

4.       

Carnea în alimentaţie (2), deosebiri între carnivore și om, considerații igienice și morale

Cu toții dorim o lume mai bună, unii speră să trecem într-o noua eră, mai spirituală și chiar visează la o schimbare a ADN-ului... dar pentru aceasta, schimbări în atitudine, obiceiuri și prejudecăți, trebuie să se petreacă. Sper că cei care primesc aceste informații, să le folosească din plin. Dr. Ovidiu Chiș.

film 16:9

YOUTUBE durata: 13:51

 

5.       

Citate ale unor oameni celebrii despre consumul de carne și uciderea animalelor

Obiceiul de a ucide pentru a mânca, credința că putem face orice cu celelalte ființe, este încă o plagă pentru rasa umană. Noi oamenii, putem uimitor să fim grotești și sublimi în același timp, pentru că ne găsim scuze pentru ceea ce ne place și negăm ceea ce nu ne place.

film 16:9

YOUTUBE durata: 5:43

 

6.       

Hiperaciditatea metabolică. Alimente alcaline și acide

De la stări de oboseală, până la forme grave de boală, hiperaciditatea este prezentă în peste 90% din cazuri.

În ayurveda folosim pe langă curele de alcalinizare obișnuite și terapiile de oleație, sudorație și panchakarma, pentru a extrage reziduurile acide din țesuturi. Alimentatia este la îndemâna oricui. Este importantă în fiecare clipă, nu doar atunci când ținem un regim, pentru că de alegerile noastre depinde cum ne simțim.

film 16:9

YOUTUBE

durata: 15:00

 

 

 

BROȘURĂ

30 pagini

7.       

Alimentaţia în funcție de anotimp

Aceste informații sunt utile tuturor celor care doresc ca stilul lor de viață să fie în acord cu necesitățile corpului lor. Toți dorim să fim sănătoși, este chiar “la modă” de a arăta și de a te simți bine. Ce ar trebui mâncăm pentru a fi în armonie cu noi și cu natura, sunt lucruri ce ar trebui să fie bine cunoscute sau chiar predate copiilor la școală, deoarece de aplicarea lor depinde starea de bine, de sănătate și în ultimă instanță chiar de fericire.

film 16:9

YOUTUBE

durata: 14:57

 

BROȘURĂ

46 pagini

8.       

Alimentaţia chimizată

Procedeele repetate de fierbere, prăjire, uscare, filtrare, măcinare, solubilizare, cristalizare, malaxare, imensa listă de chimicale din produsele alimentare: coloranţi, conservanţi, emulgatori, edulcoranţi, amelioratori şi întăritori de aromă, arome sintetice, nitriţi, esenţe, fac din alimente mase amorfe, fără viaţă, fără vitamine şi enzime, având proteinele denaturate şi coagulate, lipsite de fibre vegetale, gata să devină un balast pentru tubul digestiv şi fiind doar o sursă de gust şi calorii goale.

documentare 3+

film 4:3

YOUTUBE durata: 12:01

 

9.       

Băutura răcoritoare sintetică

Românii consumă foarte multe băuturi răcoritoare sintetice. Putem observa aceasta și după lungimea rafturilor cu aceste produse din magazine. Combinații de zahăr, cafeină si acid fosforic, despre care puțini oameni știu că sunt mai nocive decăt băuturile alcoolice naturale, băuturile răcoritoare și energizante sunt foarte acide și intoxică grav organismul.

 

film 16:9

YOUTUBE durata:   

În lucru

 

10.   

Margarina și uleiurile rafinate, versus untul și ghee

Am decis să prezint publicului acest documentar deoarece rafturile magazinelor lungi de zeci de metri, sunt pline de margarină sau uleiuri rafinate și dublu rafinate, în vreme ce untul se găsește în cantități mult mai mici, iar uleiurile de Floarea-Soarelui presate la rece nu există încă în supermarket. Dacă alegem să nu le cumpărăm, ele vor dispărea.

 

film 16:9

YOUTUBE durata: 13:43

 

11.   

Zahărul – moartea albă

Ce se întâmplă în corp când ingerăm repetat alimente și băuturi care conțin zahăr. Cât de încercat este organismul în aceste perioade, de fluctuațiile glicemiei și de necesitatea de a metaboliza substanțe pentru care nu este adaptat.

film 4:3

YOUTUBE durata: 8:20

 

12.   

Ghid de alimentație în mediul urban

O clasificare în 16 categorii, a celor mai periculoase alimente și băuturi care sunt consumate pe scară largă. A ști mai multe despre aceste alimente, înseamnă a alege mai bine ceea ce cumpărăm, pentru că ceea ce contează este sănătatea noastră și a familiilor noastre și nu veniturile producătorilor din industria alimentară.

Broșura poate fi solicitată prin e-mail la  ovidiuchis03@yahoo.com

film 16:9

durata: x:20

Fără coloană sonoră

 

BROȘURĂ

18 pagini

13.   

Cafeaua

Putem să ne trezim dimineața, să fim vioi și proaspeți fără stimularea produsă de cofeină, atunci când avem corpul fără toxine. Cafeaua poate da dependență și efecte neplăcute asupra sistemului nervos și cardiac, de aceea sunt oferite alternative mai bune pentru a fi în formă.

 

film 4:3

DVD

durata: 3:10

 

RELAXARE ŞI TEHNICI ANTISTRES

14.   

Relaxarea profundă

O experiență extraordinară, dar și un procedeu antistres la îndemâna oricui, relaxarea profundă se poate face seara, după o zi încărcată sau pur și simplu pentru a avea o stare minunată. Muzica aceasta specială, imaginile din natură și sugestiile verbale, te vor purta în universul tău interior.

00 F Medicina traditionala ayurveda

film 16:9

YOUTUBE durata: 14:52

 

15.   

Metode moderne antistres

Intr-o ambianță perfectă pentru relaxare și comfort, combinând metode moderne cu învătăturile tradiționale, terapia antistres vă conferă atât o călatorie spirituală în liniște și armonie în universul interior, cât și imunitatea la factorii stresanți exteriori.

film 4:3

YOUTUBE

durata: 11:10

 

 

PROFILAXIE

1.       

Recomandări alimentare P.I.S.

(Pentru Inimi Sănătoase)

 

durata:

x8:20

 

2.       

Angina pectorală

 

durata: în lucru

 

3.       

Factorii de risc cardio-vasculari 1

 

durata: în lucru

 

4.       

Factorii de risc cardio-vasculari 2

 

durata: în lucru

 

5.       

Ravagiile fumatului

 

Fără coloană sonoră

film 16:9

YOUTUBE durata: 0:55

Poster

Audio CD

1.       

Relaxarea profundă

 

 

Audio CD

 

2.       

Inima unui curcubeu

Audio CD

 

3.       

Micul circuit ceresc

Audio CD

 

4.       

Inima spirituală

d.l.

Audio CD

 

5.       

Meditaţia terapeutică vol 1, 2

 

Audio CD

 

 

**************************  Documentare lb. Engleză  **************************

1.       

Margarine – Butter

film 16:9

YOUTUBE

durata: 14:09

 

2.       

Abhianga – The oil therapy

film 4:3

YOUTUBE

durata: 6:28

 

3.       

The Legend of Dhanvantari

 

în lucru

 

4.       

Sexual continence

 

film 4:3

durata: 6:28

 

5.       

Holistic approach in the management of Cancer

Fără coloană sonoră

 

Prezentare India

6.       

Modern remedies in the treatment of Cancer

Fără coloană sonoră

 

Prezentare India

7.       

Panchakarma

Fără coloană sonoră

 

Prezentare India

8.       

Ayurveda rasayana panchakarma

Fără coloană sonoră

 

Prezentare India

9.       

Ayurveda pharmacology

Fără coloană sonoră

 

Prezentare Viena

10.   

Ayurveda fundamentals

Fără coloană sonoră

 

Prezentare Viena

11.   

Ayurveda constitution

Fără coloană sonoră

 

Prezentare Viena

12.   

Ayurveda the traditional medicine of India

Fără coloană sonoră

 

Prezentare Viena

13.   

Ayurveda The Traditional Indian Medicine

Broșura poate fi solicitată prin e-mail la  ovidiuchis03@yahoo.com

 

BROȘURĂ

18 pagini

 

**************************  Documentare lb. Germană  **************************

14.   

Ayurveda die indische Medizin

Broșura poate fi solicitată prin e-mail la  ovidiuchis03@yahoo.com

 

BROȘURĂ

18 pagini

15.   

Verstopfung

 

 

 

16.   

Ayurveda fundamentals (germană)

Fără coloană sonoră

 

 

 

 
Dr. Miron Ovidiu Chiș este invitat în ultimii 15 ani pentru a realiza peste 100 de emisiuni la televiziune în seriile „Ayurveda - Știința Vieții”, „Arta de a trăi” și „Ce ne spune doctorul?” Produce peste 50 de filme documentare, multe dintre ele făcând subiectul unor cursuri, conferințe publice sau emisiuni de televiziune la Antena 1, PRO-TV și televiziunile locale din Sibiu. Aceste filme documentare care sunt publicate și au link în listă, pot fi vizionate pe internet, și constituie o sursă de educație și informare pentru pacienți. Broșurile de educație sunt destinate pacienților sau pot fi solicitate prin e-mail la ovidiuchis03@yahoo.com