Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Terapia cu Ozon-Oxigen

Vit. C - perfuzii cu doze mari

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Produse fitofarmaceutice naturale

Remedii si medicamente

Remedii naturale cu Ozon

Terapii Ayurveda

Filme documentare

Ayurveda Photos

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Plasticul

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links


AYURVEDA IMAGES

Sala de consultații
Primul centru medical ayurveda din România, la Sibiu, oferă într-o ambianță primitoare, programe de tratament de avangardă, extrem de apreciate pe plan internațional.
 
Sala de consultații
Ce vă așteaptă la Centrul Medical Ayurveda Sibiu ?
Pășiți într-o oază de prietenie și de liniște. In sunetele melodioase și parfumul lămpilor aromate, noi vă oferim sentimentul de încredere și armonie pe care-l căutati. În sălile primitoare ale acestui centru medical, la o cească de ceai, veți lua contact cu programele de tratamente naturale.
Sala de tratamente  

Sala de tratamente

Detoxifiere, regenerare și reîntinerire prin efectele speciale ale terapiilor ayurveda.

Având o vechime de câteva mii de ani, terapiile medicinei indiene au trecut proba timpului, dovedind că ceea ce este eficient și autentic este totodată peren și universal. Ele își dezvăluie și azi valoarea, în ciuda schimbării stilului de viată, a comportamentului sau a arealului geografic, fiind chiar perfect adaptate omului modern.  Exotice la prima vedere, dar plăcute, interesante și extrem de practice, terapiile ayurveda te incită la cunoastere și te invită să le explorezi.
 

Centrul Medical Ayurveda oferă o gamă largă de terapii și remedii naturale și holistice:

- terapiile tradiționale din medicina indiană

- dietoterapie, fitoterapie

- terapia cu ozon

- remedii cu ozon

- programe de detoxifiere și reîntinerire

Abhyanga, tratament de oleație, pregătire pentru terapiile de eliminare a toxinelor

Acțiuni: Abhyanga  elimină toxinele, reglează circulația și fluxul limfatic, fortifică digestia și musculatura, întarește și menține flexibilitatea articulară.

 

Abhyanga

Indicații: Este folosit și pentru vitalizarea corpului, tonifierea sistemului nervos și este o componentă a multor programe de tratament, pentru că susține, îngrijește și pregatește toate țesuturile corpului.

durata 55 min, preț 100 lei

Masajul facial este o componentă a programelor cosmetice Saundarya, ramura medicinei ayurveda, care se ocupă de înfrumusețare. Cosmetica Ayurveda - Saundarya, este o parte din specialitatea Rasayana (reîntinerire). detalii:  

Udvarthana, masaj cu pulbere de plante aromate

durată 50 min., preț 100 Lei

Acesta este un tratament ayurvedic special pentru reducerea greutății. O pastă sau o pudră din plante este aplicată pe tot corpul, care este masat profund cu mișcări specifice viguroase împotriva rădăcinii părului.

Beneficii: tonifierea musculaturii și a pielii, redistribuirea armonioasă a stratului adipos din zonele în care este în exces, scădere în greutate, elimină celulita și straturile de celule moarte ale pielii, aduce elemente necesare pentru piele, revitalizează simțul pipăitului, elimină toxinele de tip Kapha (mucusul și grăsimea) din corp.

Indicații: supraponderalitate, obezitate, oboseală, diabet zaharat de tip 2, circulație deficitară. Este recomandat și femeilor care au născut de curând, pentru a reduce țesuturile excedentare și redistribuirea armonioasă a grăsimii subcutanate.

Nasya - tratamentul nazal cu uleiuri special preparate, pentru afecțiunile ORL și ale sistemului nervos. NASUL este un organ esențial, de care depinde aportul energetic în organism. În funcție de energia preluată din aer (PRANA) depind sănătatea și longevitatea.  

Karna purna - tratamentul urechii cu ulei cald.

Uleiurile speciale, prin capacitatea lor de penetrare și transport a substanțelor active, facilitează rezultatele terapiei auriculare, completată și prin masajul punctelor reflexogene ale urechii.

Indicații: afecțiuni ale urechii (otită, dureri și inflamații ale urechilor), tinitus (sunete neplăcute în urechi), sinuzită, etmoidită cronică, afecțiunile sistemului nervos, stress, surmenaj, oboseală, depresie, anxietate, iritabilitate, afecțiuni ale articulației mandibulei. detalii:

Netra Basti - imersia ochilor in unt clarificat.

detalii: www.medicinanaturala.20m.com/photo3.html
  Shirodhara - dușul cu ulei al frunții
Extrem de plăcut, tratamentul constă în picurarea de ulei cald, cu o mișcare de balans într-un fir continuu pe frunte.  detalii
Terapia cu ozon reprezintă un tratament revoluționar, cu efecte pe termen lung și cu acțiuni vindecătoare remarcabile. Pornind de la faptul că la originea celor mai multe afecțiuni se află oxigenarea insuficientă la nivel celular, tratamentul cu ozon face "reparația" din interior, reducând zona afectată și inflamația. Terapia cu ozon câstigă din ce în ce mai mult teren, grație unor beneficii asupra organismului uman precum: stimularea producerii de neutrofile (celule ale sistemului imunitar), creșterea nivelelor de interferon, TNF alfa, interleukine (substanțe implicate în imunitate), creșterea elasticității globulelor roșii cu oxigenarea consecutivă mai bună a țesuturilor.  
Ozonoterapie intravenoasă
 Actionează instantaneu ca regenerator metabolic, deoarece în contact cu sângele, ozonul eliberează un val de oxigen care restabilește parametri optimi pentru procesele fiziologice perturbate.
Actiuni: Stimulează imunitatea, crește nivelul de oxigen disponibil pentru țesuturi și distruge multe tipuri de bacterii, viruși, fungi și celule tumorale. Detoxifică și îmbunătățește funcțiile organelor vitale.
 
Ozonoterapie inhalatorie

Se folosește pentru afecțiunile respiratorii, pentru a da un start pozitiv imunității sau în perioadele de oboseală și devitalizare. Concentrația de ozon este mult mai mică decât cea administrată în perfuzii și se reglează în funcție de vârstă, vitalitate și starea de sănătate.

Acțiuni: sterilizează tractul respirator și dizolvă depunerile de mucus și impurități din sinusuri, nas, bronhii și alveolele pulmonare. În zilele următoare, se pot elimina spontan secreții abundente, dacă există impurități. Aduce un plus de oxigenare a sângelui.
Indicatii: sinuzită cronică și acută, rinită alergică, bronsită, astm bronsic, dispnee, insuficiență cardiacă.
 

Ozonoterapie intramusculară

Tratamentul herniei de disc prin injecții intramusculare cu ozon  

Metoda Discosan acționează prin trei modalități asupra acestei patologii.

1. Ozonul are o acțiune specifică asupra nucleului pulpos protruzionat, deoarece prin reducerea edemului la nivel molecular, micșorează forțele mecanice care produc hernia. Aceasta va determina reducerea herniei.

2. Îmbunătățește locală, aducând totodată mai mult sânge și oxigen, necesar pentru vindecare. Ozonul determină concentrarea celulelor fibroblaste în zonă, care vor ajuta vindecarea regiunii din jurul herniei.

3. Ozonul este cunoscut ca puternic antiinflamator. Reducerea umflăturii în zona tratată contribuie la micșorarea compresiei nervului și la ameliorarea inflamației și durerii.

Terapiile Pancha Karma sunt un ansamblu de metode complexe, unice în Ayurveda, pentru purificarea și reîntinerirea țesuturilor corpului.

Aceste metode de eliminare intensă a toxinelor folosesc căile naturale de eliminare sau orificiile corpului, intensificând procesele de eliminare prin anumite preparate medicinale.

Capabile să amelioreze sau să vindece afecțiunile cronice, ele sunt aplicate numai după terapiile pregătitoare în cadrul programelor de tratament Ayurveda și numai sub supraveghere medicală de specialitate.

Așa cum un lemn uscat poate fi îndoit numai după ce îl fierbem în apă cu ulei, tot așa și corpul poate fi supus solicitărilor din timpul terapiilor pancha-karma, numai dacă a fost pregătit prin oleație și sudorație” (Charaka Samhita).

detalii

 

Click pe hartă pentru a vizualiza locația Centrului Medical Ayurveda Sibiu

 
 

Bahkti Devi, a treia dansatoare de Baratanatyam din lume, a oferit spectacole in Sibiu organizate de Centrul Medical Ayurveda.

detalii in: www.indische-tanzschule.com , www.bhakti-devi.com

  Sari - costumul traditional indian
 

 

Dhanvantari este patronul spiritual al medicinei Ayurveda, știinta eternă a vieții, fiind o emanație a zeului Vishnu. Aceasta divinitate este intruchiparea legilor naturii care aduc sănătate deplină, longevitate și imortalitate spirituală. In tratatul Srimad Bhagavatam, Dhanvantari este descris ca apărând din oceanul primordial de lapte, după ce acesta a fost agitat și cernut complet de către zei (Devas) și demoni (Asuras). El este reprezentat simbolic ca având 4 brațe în care ține în dreapta Chakra - discul de lumină cu care separă prin puterea discernământului binele de rău și conferă protecția sa divină și Lipitoarea - simbolul procedeelor de detoxifiere și al ramurii de chirurgie Ayurveda. In brațele din stânga ține Scoica - simbolul puterii feminine a creației (sunetul care se aude în scoică imită foarte bine sunetul mării și poate fi asociat cu Spanda vibrația primordială a Universului) și vasul Kalash plin cu Amrit, nectarul zeiesc care conferă nemurirea.

 

Alte imagini îl reprezintă pe Dhanvantari ca având două brațe cu care dăruiește vasul plin de nectar divin și face gestul de alungare a fricii, aducând binecuvantarea sa sau uneori într-una din mâini ține textele sacre Ayurveda, simbolul înțelepciunii și a puterii conferite de cunoaștere. Dhanvantari dăruiește Ayurveda oamenilor, distruge teama și durerea, elimină bătrânețea și moartea și este sustinătorul și protectorul divin al zestrei de cunoștinte medicale din toate ramurile medicinei.

detalii despre originea Ayurvedei în:  www.ayurveda-sibiu.20m.com/catalog.html