Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Terapia cu Ozon-Oxigen

Vit. C - perfuzii cu doze mari

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Produse fitofarmaceutice naturale

Remedii si medicamente

Remedii naturale cu Ozon

Terapii Ayurveda

Filme documentare

Ayurveda Photos

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Plasticul

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links


Plante medicinale Ayurveda

vezi si pagina www.medicinanaturala.20m.com/photo.html

Sofran - Crocus sattivus, - o planta celebra pentru colorantul galben si pentru virtutile ei reintineritoare si incalzitoare. Se prepara in lapte fierbinte cu miere.

Celalalt tip de sofran - Sofranul de India (Curcuma Longum), este planta din care se obtine pulberea Curcuma, unul dintre cele mai folosite condimente si tratamente in medicina Ayurveda. Este un tonic hepatic si un foarte important detoxifiant.

Ghimbirul - Zingimber Oficinallis, un condiment aromat ce se prepara uzual impreuna cu suc de lamaie si miere sau sare. Este capabil de o eliminare rapida a mucusului din corp, a durerilor de cap si prin proprietatile sale stimuleaza puternic digestia fara a irita deloc mucoasele digestive.

Haritachi - o componeta de baza a preparatelor Rasayana

Kardamom - Elletaria kardamomum

Gotu-Kola - salata denumita "hrana yoghinilor" in perioadele lungi de retragere si meditatie. Energizeaza centrul coronar din crestetul capului, amplifica memoria, atentia si concentrarea mentala.

Amalaki, amla sau agrisa indiana, este un tonic reintineritor, utilizat in foarte multe retete Rasayana.


SECRETELE EFICIENTEI PLANTELOR MEDICINALE

 

Cum putem sa ne vindecam cu ajutorul plantelor, sau cum putem sa invatam de la plante sublima arta a vindecarii?

 

Plantele contin, alaturi de substante, un gen de stiinta, o vibratie subtila incarcata cu informatie, de la care organismul invata vindecarea.

 

Experientele cu plante au aratat ca ele comunica intr-un mod foarte asemanator cu telepatia. Tot in acest mod ele ne comunica informatii referitoare la vindecare. Aceste informatii sunt exprimate in stari psiho-emotionale de o inalta puritate si elevare, cum ar fi starile de incredere, de armonie, pace sufleteasca, credinta, iubire, atentie, luciditate si multe altele.

 

Vindecarea nu se dobandeste pasiv, ea se invata, se transmite atat prin substante, cat si prin campul informational, chiar daca cel vindecat este constient sau nu.

 

Substantele naturale din plante sunt asimilate exact in doza de care avem nevoie. Organismul isi extrage doza necesara si nu se produce o supraincarcare ca in cazul medicamentelor de sinteza.

 

Substantele naturale fiind structuri biologice sunt transportate prin schimbul informational, direct acolo unde organismul are nevoie.

 

Vindecarea cu produse naturale este durabila, profunda, pe cand cu produsele de sinteza vindecarea este aparenta, de scurta durata si se inlatura doar simptomele.

 

Pentru a sti ce planta este eficienta intr-o anumita boala trebuie sa intelegem cauza profunda a bolii si sa cunoastem starile sufletesti generate de plante.

 

Cunoscand starile psiho-emotionale asociate plantelor, putem sa administram oricand remediul cel mai eficient care actioneaza asupra cauzelor profunde ale bolii. Practicienii Ayurvedici au reusit sa-si dezvolte capacitatile de perceptie pana la un asemenea grad incat pentru omul de stiinta modern, acestea par capacitati paranormale.

 

Ayurveda este o arta. A trai dupa aceasta arta, inseamna a te incadra perfect in bioritmurile naturale si a actiona intotdeauna in armonie cu mediul si cu natura proprie. Ayurveda deschide in interiorul nostru poarta unui Univers colosal: cel al starilor sufletesti complexe si minunate produse de plante si de procedeele terapeutice naturale.

Dr. Ovidiu Chis